Paz. May 5th, 2024

Davulcular Ramazan’a Hazır

Yozgat ‘ ta her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da vatandaşlar davul sesiyle sahura kalkacak. Yozgat Belediyesi Ramazan ayında halkı sahura kaldıracak olan Ramazan davulcularını eğitime aldı. Çapanoğlu Kentpark Tesisleri’nde toplanan davulculara Belediye Zabıta Müdürlüğü eğitim verdi. Davulcular mani söyleme konusunda biraz zorlanınca Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran ve haber yapmaya gelen bir gazete muhabiri tarafından manilerin nasıl söyleneceği gösterdi. Eğitimde davulcular tek tek davulu nasıl çaldıklarını göstererek hünerlerini sergilemeye çalıştı.

Davulcular her yıl Yozgat halkını kendilerinin sahura kaldırdıklarını belirterek,”Ramazanda davulu biz çalıyoruz fakat, bahşişi korsan davulcular topluyor. Biz belediyeden ücret almıyoruz sadece vatandaşlardan bahşiş alıyoruz. Vatandaşlarımız da bizleri boş göndermiyor bahşişini veriyor.” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Davulcular sahur vaktinde Yozgat ‘ ımızın maniler eşliğinde insanları sahura davet edecekler ve onların uyanmalarını sağlayacaklar. Bu geleneği belediye olarak devam ettiriyoruz. Bugün de davulcularımız Zabıta Müdürlüğümüz tarafından birkaç gündür eğitiliyor. İnşallah davulcularımız saatinde vatandaşımızı sahura kaldıracaklar.” dedi.

Eğitim alan davulcular Belediye Başkanı Yusuf Başer’i manilerle karşılayınca Başkan Başer, davulculara 100 TL bahşiş verdi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”