Çar. May 1st, 2024

İnternet alanında Türkiye’de ve dünyadaki gelişmeleri inceleyerek 2004 yılında açılan ve günümüzün en popüler  sosyal paylaşım sitesi haline gelen Facebook’un günümüze kadar nasıl bir  süreç izlediğini, 6 yıl içerisinde bir  öğrenci projesinden dünya devi bir internet şirketine dönüşen Facebook’un kullanıcı sayısı 400 milyonu da geride bıraktığını Hepimiz biliyor ve izliyoruz.

 

 

 

 

 

Günümüz Türkiyesinde Facebook Hesabı olmayan Aile Yok gibi. Yeni doğan çocuklarına hesab açan aileler bile var. Bunun Yanısıra İşyerinde ,Evde , bahçede , balkonda , Sokakta ,Caddede , Yolculuklarda, tabiri caizse her an her yerde çekilmiş Fotoğraflar facebookta paylaşılır durumda.. O derece hayatımıza sokmuş durumdayız Facebook ‘u.

2004 yılı şubat ayında açılan ve aynı yılın sonunda  1 milyonu geçmeyen kullanıcı sayısı bulunan dünyanın en popüler sosyal  ağının yıllık geliri ise 1 milyar doları geçti. 180 ülkeden 1 milyonun  üzerinde kişi de platformun geliştirilmesinde rol aldı. Mobil  platformların geliştirmesiyle birlikte cep telefonu üzerinden Facebook’a  ulaşan kullanıcı sayısı da 100 milyonu aştı. Sosyal ağ, 1400’den  fazla çalışan ile çoğu sanayi  şirketinden bile çok personele sahip.

Gelelim Mirc Ve Sohbet Sitelerine ; Öncelikle iRC  Sohbet odaları mirc script gibi program ve eschat, flaxchat gibi yazılımlar ile bağlanmaktadır. Kullanıcılarımızın bildigi üzerine Mirc ve Web sohbet bağlantısı olarak iki şekilde giriş yapılmaktadır.

Web bağlantısı Genel ve yaygın olarak Evrensoft yani EsChat yazılımı ile bağlantı sağlanmaktadır.

Bir diger ve genel olarak bilinen ve kullanılan Mirc Script programı ile bağlantı yapıla bilmektedir.

Pekala bu şekilde bağlantıları olan bir sohbet portalı varken neden iRC bittimi gibi sorular soruluyor.

Hemen hemen hergün yenisi eklenen bir çok sesli sohbet siteleri kalite ve güvene pek önem vermeden sadece kazanç ve kullanıcıların yogunlugu konusu ile ilglenirler.

 

Ben inanıyorum ki Facebook her ne kadar Fotograf Video Yazı vb Şeyler paylaşımını aynı anda sunması bakımından çok işlevli olmasına rağmen İrc/EsChat yavaş yavaş hareketlenmeye başlayacak. Yaklaşık 12 Senedir Web üzerinde Chat Sohbet ve İrc işleri ile uğraşmaktayım. Nedense alışamadım şu Facebook’a.

 

 

 

 

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”