Cum. May 3rd, 2024

Kiteboard’un İstanbul ayağı sona erdi

Kiteboard Dünya Şampiyonası’nın 7. ayağı İstanbul’da sona erdi. Final yarışları sonunda, kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular, toplam 22 bin 500 dolar para ödülünü paylaştı.

Kiteboard Dünya Şampiyonası’nın 7. ayağı İstanbul’da sona erdi.

Enerji içeceği Burn sponsorluğunda Kilyos Burc Beach’te gerçekleştirilen ve çeşitli ülkelerden 41 sporcunun katıldığı şampiyonada ”course race” ve ”freestyle” disiplinlerinde yarışlar düzenlendi. Final yarışları sonunda, kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular, toplam 22 bin 500 dolar para ödülünü paylaştı.

Bayanlar course race yarışları sonunda İngiliz Steph Bridge birinci olurken, Türk sporculardan Muğla Üniversitesi öğretim görevlisi ve MAC Team sporcusu olan Merve Ceylan üçüncü, Bilge Öztürk ise dördüncü olarak podyuma çıktı.

Erkekler course race yarışlarında ise birinci ABD’li John Heineken oldu. Burn Tutku Ekibi’nden Salih Alexander Çakır şampiyonayı altıncı olarak tamamladı.

Kitemasters freestyle kategorisinde birinci Hollandalı Kevin Langeree oldu, Burn Tutku Ekibi’nden Taner Aykurt ise beşinciliği elde etti.

Bu yıl ilk ayağı Mart ayında Fas’ta düzenlenen şampiyona, Türkiye’nin ardından sırasıyla Almanya, Fas ve Yeni Kaledonya’da gerçekleştirilerek, Vietnam’da sona erecek.

”Kite” adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan ”Kiteboard”, en son olimpik spor dalı olma özelliği taşıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”