Çar. May 1st, 2024

 

 

 

 

 

 

 

Windowsun düzgün kapanmaması, başlı başına 1 derttir. Bu sorunun birçok nedeni mümkün. Microsoft Web sitesinde Windowsun kapanmama nedenleri üzerinden hazırlanmış 1 yanıt anahtarı bulabilirsiniz. Çabucak düzeltebileceğiniz 1 metot söyleyemiyoruz sebebi niçinler epey muhtelif mümkün.
İşe isterseniz kapatma işleminden başlayalım. Windows ilk önce kullanılmakta olan uygulamaları kapatır. bütün 1 yazılım kapatılmayı kabul etmelidir. arasıra bozuk çalışmakta olan 1 yazılım kapatma işlemini durdurabilir. Bu durumda, Windows çoğunlukla İşlem Tamamlanamıyor mesajı verir ve Bekle (Wait) veya Görevi sonlandır (End Task) seçeneklerini sunar.
Eğer Windows kapanma ekranına kadar ulaşırsa, bu durum bütün uygulamaların kapatıldığı anlamına gelir. Windowsun 1 sonraki adımı bütün sürücüleri kapatmaktır. Donanım sürücüleri (donanımı denetim eden yazılımlar) kendi kapatma işlemlerini gerçekleştirirken belki 1 hataya sebep mümkünler. Ya da 1 anti-virüs programı son kontrollerini yaparken takılıp kalmış mümkün.
Hatta kapanma ekranı için geçerli bozuk 1 çizge dosyası dahi (bilgisayarınızı kapatabilirsiniz diye bas bas bağıran ekran) kapanma işlemini durdurabilir.
DENEYEBİLECEKLERİNİZ:
Ekran kapanmayı beklerken Enter tuşuna basarak onu uyarmak.
Windows 98deki süratli Kapanma işlevini iptal etmek. Bunun için Başlata (Start) tıklatın, Programlara (Programs) girin, Donatılar (Accessories) ve sırasıyla Sistem Bilgisine (System Information) ulaşın. vasıtalar (Tools) menüsünde Sistem Yapılandırmayı (System Configuration Utility) seçin. kapsamlı (General) sekmesinde İleri Düzeye (Advanced) tıklatın. süratli Kapanmayı İptal Eti (Disable Fast Shutdown) seçin ve 2 defa OKe (ya da Tamama) tıklatın. Bilgisayarınızı tekrar başlatın.
Windows 98deki kapatma kontak kutusu görüntüdeyken Shift tuşunu basılı tutun ve OKe tıklatın.
Kapanma işlemi sırasındaki sesi (eğer ses dosyası bozuksa) değiştirin veya çıkartın. kontrol Masasındaki (Control Panel) Sesler (Sounds) ikonunu 2 defa tıklayarak ses dosyalarını değiştirin veya çıkartın.
Not: Bu püf noktası http://www.zdnet.com.tr adresinden erişebileceğiniz ZD Net Türkiye Web sitesinin ACİL SERVİS bölümünden alınmıştır.

Ahmet Polatlı – Yazar

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”