Cts. May 18th, 2024

Nur Tatar Finalde

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden tek bayan tekvandocu olan Nur Tatar, yarı finalde karşılaştığı Avusturalyalı rakibini yenerek finale yükseldi.
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda milli tekvandocu Nur Tatar, 67 kiloda Avusturalyalı rakibi Carmen Marton’ı 6-0 yenerek finale yükseldi. Nur, finalde yenilse de gümüş madalyayı garantilemiş oldu.
Servet Tazegül’ün altın madalya kazanmasının ardından taekwondoda ki bir diğer madalya umudu olan Avrupa şampiyonu Nur Tatar, 67 kiloda mücadelesinde adını finale yazdırmayı başardı. 19 yaşındaki genç taekwondocu ilk turda Grenada’dan Andrea St Bernard’ı 5-1, çeyrek finalde ABD’den Paige McPhearson’ı 6-1 mağlup ettikten sonra yarı finalde Avustralyalı Carmen Marton ile karşılaştı. Müsabakaya iyi başlayan Nur Tatar, ilk puanı alan taraf oldu. 1. raundun sonuna doğru Tatar, rakibinin kafasına yaptığı teknikle 3 puan daha kazandı ancak Avustralyalı sporcu ve teknik ekibin itirazı sonucu bu 3 puan silindi ve tekvandocumuz, raundu 1-0 önde tamamladı.

İkinci raunda atak başlayan Avustralyalı Marton karşısında, kontra vuruşları kovalayan Nur Tatar, 2-0 öne geçti. Rakibiyle arasındaki mesafeyi iyi kapatan genç taekwondocu Tatar, raundun sonunda 1 puan daha alarak, son raunda 3-0 önde girdi. Son rauntta da rakibi karşısında kontrolü elinden tutan Nur Tatar, bu rauntta da aldığı 3 puanla maçı 6-0 kazanmayı başardı.
Nur Tatar, saat 00.15’te başlayacak final mücadelesinde Güney Koreli ve Sloven tekvandocuların yapacağı karşılaşmanın galibiyle altın madalya için karşı karşıya gelecek.
Nur Tatar, maçın ardından yaptığı açıklamada; “Çok iyi dövüştüm. Finaldeki rakibim kim olursa olsun yenip altın madalyayı kazanmak istiyorum. Slovenyalı rakibim ile dövüşmüştüm, Güney Koreli rakibimi ise yakından tanıyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”