Cts. May 4th, 2024

Tekvandoda Servet Tazegül Altın Madalya Kazandı Video

Milli tekvandocu, finalde İranlı Mohammed’i 6-5 yenerek şampiyon oldu.
Tekvando erkekler 68 kiloda İranlı rakibi Mohammad Bagheri’yi 6-5 yenerek olimpiyat şampiyonu olan Servet Tazegül, Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye ilk altın madalya sevincini yaşattı.
İLK KEZ İSTİKLAL MARŞI
Karşılaşma sonrası düzenlenen törende Servet Tazegül, altın madalyasını boynuna takarken, tüm salona İstiklal Marşı’nı dinletti.
Servet Tazegül’ün altın madalyasını, Rıza Kayaalp’in madalya töreninde olduğu gibi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener taktı.
Servet Tazegül, daha sonra gümüş ve bronz madalya kazanan sporcularla birlikte seyircileri selamlayıp, basın mensuplarına madalya pozu verdi. Tazegül, eline aldığı büyük bir Türk bayrağını sallayarak, şampiyonluğunu kutladı. Salonda bulunan az sayıdaki Türk taraftar da sürekli Servet lehine tezahürat yaptı.
SERVET TAZEGÜL KİMDİR
Servet Tazegül 26 Eylül 1988 Almanya’nın Nürnberg kentinde doğan Kars’ın Akyaka ilçesinden göçen bir ailenin çocuğudur. Olimipyat şampiyonu tekvando sporcusudur. Ayrıca 2011 Güney Kore’de yapılan Dünya Şampiyonasında 68 kiloda Dünya şampiyonu olmuş veurnuvanın en değerli sporcusu seçilmiştir.
Servet Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları erkekler 68 kg tekvando bronz madalya maçında Perulu rakibi Peter Lopez’i yenerek Olimpiyat üçüncüsü olmuş ve bronz madalya almıştır.
Manchester’da olimpiyatlardan önce yapılan Avrupa Şampiyonası’nda da Avrupa Şampiyonu ünvanını almıştı.
2010 yılında Rusya’nın St. Petersburg kentinde yapılan Avrupa şampiyonasında da birincilik kürsüsüne çıkmıştı.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden milli tekvandocu Servet Tazegül, Büyük Britanyalı rakibini yenerek çıktığı finalde ise İranlı sporcu Muhammed Bagheri Motamed’i 6 – 5 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”