Cum. May 3rd, 2024

ABD Büyükelçiliği Ünündeki Canlı Bombacının Kimliği! (Ecevit Şanlı Kimdir?)

ABD Büyükelçiliği Ünündeki Canlı Bombacının Kimliği! (Ecevit Şanlı Kimdir?)… Ankara ‘daki ABD büyükelçiliği önünde kendini patlatan canlı bomba nın DHKP-C üyesi olduğu ortaya çıktı.

Ankara ‘ da Amerika Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamayla ilgili son dakika gelişmesi. Kendini patlatan canlı bombanın kimliği belirlendi. Alınan bilgilere göre, canlı bomba 30 yaşlarında, DHKP C üyesi, Ecevit Şanlı isimli bir erkek.

Canlı bombanın erkek olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırıda hayatını kaybeden Türk’ün 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu söyledi. Güler, saldırıda yaralanan basın mensubu Didem Tuncay’ın durumunun da ağır olduğunu belirtti.

Güler, olay yerinde incelemede bulunduktan sonra, canlı bombanın erkek olduğunu, parmak izinden ve diğer bilgilerden kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığını söyledi.

Ölen güvenlik görevlisinin isminin Mustafa Akarsu olduğunu belirten Güler, gazeteci Didem Tuncay’ın da ağır yaralı olduğunu belirtti. ”2 güvenlik görevlisi ayakta tedavi edildi” diyen Güler, olay yerinde incelemelerin sürdüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamada hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD Büyükelçiliği’nde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Büyükelçilik binası önünde açıklamalarda bulunan Bakan Güler, canlı bomba ile ilgili kısa süre içinde sonuç almaya çalışacaklarını ifade etti. Patlamanın oldukça büyük hasar verdiğini kaydeden Güler, canlı bombanın erkek olduğunun belirlendiğini söyledi. Ölen güvenlik görevlisinin isminin Mustafa Akarsu, yaralı olan bayanın da Didem Tuncay olduğunu kaydeden Bakan Güler, ‘ Kesin tespitlerin ardından açıklama yapılacak. Böyle bir koruma ağından geçmesi mümkün değil zaten. O yüzden dışarıda yapmış. Muhtemelen Türk olduğu yönünde bilgilerimiz var ‘ şeklinde konuştu.

iframe src=”http://www.beyazgazete.com/video/embed/372740/” width=”530″ height=”420″ allowtransparency=”1″ frameborder=”0″>

ABD Büyükelçiliği’ne saldıran canlı bombanın kimliği belirlendi. Daha önce çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

Ankara ‘daki ABD büyükelçiliği önünde kendini patlatan canlı bomba nın DHKP-C üyesi olduğu ortaya çıktı. 30 yaşlarındaki canlı bomba, daha önce de terör suçundan cezaevinde yatmış. Canlı bombanın kimliği DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı.

Canlı bombanın erkek olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırıda hayatını kaybeden Türk’ün 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu söyledi. Güler, saldırıda yaralanan basın mensubu Didem Tuncay’ın durumunun da ağır olduğunu belirtti.

Ankara’da Amerika Başkonsolosluğu’na canlı bomba saldırısını düzenleyen DHKP-C militanı Ecevit Şanlı, 1997 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Harbiye Orduevi’ne lav silahıyla saldırı düzenleyen 7 örgüt üyesi arasında yer aldı. 24 yaşındayken yakalanan Şanlı, ikisi kadın 6 örgüt üyesiyle birlikte Aralık 1997 yılında yakalanarak, o dönemki DGM’ne çıkartıldı. İstanbul Emniyeti’nde 11 Aralık 1997 yılında yapılan açıklamada Şanlı ile diğer militanların 1995’ten itibaren Avrupa ülkelerinde teorik askeri eğitime alındıkları ve eylemde bulunmaları için Türkiye’ye gönderildikleri bildirildi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”