Cum. Nis 26th, 2024

Kılıçdaroğlu Gezi Parkı’nı Gezdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Kılıçdaroğlu, “Park insanlara yasaklanamaz. Dünyaya rezil olduk. Parkı insanlara yasaklayan yönetime siz demokratik yönetim der misiniz? Ancak diktatörler ve tiranlar yapar bunu” dedi.

Kılıçdaroğlu, Taksim The Marmara Otel’de partililerle bir araya geldiği toplantının ardından beraberindekilerle birlikte Gezi Parkı’na girdi. Parkın girişinde nöbet tutan polislerle tokalaşan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra parkı dolaştı. Gezi Parkı’nda incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, ardından gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Burada yapılaşmaya izin verilmemeli. Yargının verdiği karar çok önemli. O kararın artık Danıştay’a taşınmaması gerekiyor. Bir park insanlara yasaklanamaz.Buranın dışında burada yeşil alan yok. Siz park yapıyorsunuz insanların gezmesi için yasak getiriyorsunuz. Parkta polis arkadaşlarımız var. İnsanlar gelmesin diye. İnsanların gezmediği park, park olur mu. Bu kadar güzel bir parka yasak getirmişsiniz. Devletin izniyle gezilecek, devletin izniyle yasaklanacak. Böyle bir anlayış olabilir mi? Park güzel, ağaçları güzel, kuşları güzel. Burada güzel insanlar gelip, gezmeli, düşüncelerini ifade edebilmeli. Bu park insanlar için, doğa için, İstanbul için. Parkı gezince İstanbul:’un verdiği tepkinin ne kadar güzel ve yerinde olduğunu hissediyorsunuz. Polislerin olmadığı sadece insanların gezdiği, sohbet ettiği bir mekandır burası ve bu mekanın korunması lazım” diye konuştu.

Parkta yapılan son çalışmaları da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bunu yapanlara teşekkür ederiz. O konuda herhangi bir sorunumuz yok. Park insanlara yasaklanamaz. Dünyaya rezil olduk. Parkı insanlara yasaklayan yönetime siz demokratik yönetim der misiniz? Ancak diktatörler ve tiranlar yapar bunu” dedi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”