Çar. May 8th, 2024

3 terörist vuruldu
Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Selim Kiraz’ı rehin alan teröristler savcıyı şehit ettiği ajanslara düşmüştü. Ancak gelen son bilgilere göre Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hastaneye götürüldüğü belirtiliyor.

savci_3226
Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında DHKP-C’liler tarafından rehin alınmıştı.

Müzakerelere katılan kadın avukatın iddiasına göre teröristler, müzakerecilerden, emniyet müdürünün de dahil olduğu bir açıklama yapılmasını istediler. Ancak talep reddedildi. Teröristler bunun üzerine ‘bu son konuşma oldu’ diyerek telefonu kapattıktan sonra odandan bir el silah sesi geldi. Savcının öldürüldüğünü düşünen polisler de silah sesinin gelmesi üzerine operasyon başlattı.

Üç teröristin polis tarafından vurulduğu ve durumlarının ağır olduğu iddia ediliyor…

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hastaneye götürüldüğü belirtiliyor. Savıyla ilgili iki ayrı iddia ortaya atıldı. İkisi de henüz teyit edilmedi. Savcının yaralı olduğu öne sürüldü. Ancak adliye muhabirleri Savcı Kiraz’ın bayıldığını söyledi.

Video için tıklayın
İstanbul Adliyesi’nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın hayatını kaybettiği bildirildi.

İstanbul Adalet Sarayı’nın 6. katındaki odasında DHKP-C’li iki terörist tarafından rehin alınan Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağrı yaralı olarak ameliyata alınmıştı. 3’ü başına olmak üzere vücuduna 5 kurşun alan Savcı Kiraz’ın kaldırıldığı Şişli’deki Florence Nightingale hastanesinde şehit olduğu öğrenildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Savcı Kiraz hastaneye geldiğinde solunumu ve kalbi tamamen durmuştu. Geri döndürmek için yaptığımız her türlü çaba sonuçsuz kaldı. 1 saat müdahale gerçekleştirdik. Savcımız 21,55’de şehit oldu. Savcımızın ailesine haber verildi.

Mehmet Selim Kiraz kimdir?

Mehmet Selim Kiraz, İstanbul ‘dan önce Osmaniye’de görev yapıyordu. Sonrasında İstanbul Gaziosmanpaşa’da dört yıl süreyle görev aldı. Rehin alınan Savcı Kiraz, HSYK’nın yaz kararnamesi ise Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne ataması yapılmıştı.

Teröriztlerin isimleri belli oldu : Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”