Cts. May 4th, 2024

Koronavirüs (corona virüs) salgınında 1 milyonu aşan vaka sayılarının her geçen gün hızla arttığı İspanya’da sol koalisyon hükümeti, Kanarya Adaları dışında ulusal çapta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

İkinci OHAL’de yeni olan en önemli tedbir ise ülke genelinde saat 23.00 ila 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirilmesi oldu. Başkent Madrid’deki Sol Meydanı’nda ise polis ekipleri, OHAL kapsamında kontroller yapıyor.

“YARIM YÜZYILDAKİ EN CİDDİ DURUM”  

İspanya’da hükümet iki gün önce de ulusal çapta OHAL ilan ederken, gece sokağa çıkma yasağı uygulama kararı almıştı. 

Başbakan Pedro Sanchez yaptığı açıklamada, bugün itibari ile yerel saatle 23.00-06.00 saatleri arasında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.  

Sanchez, OHAL kapsamında bölgesel yönetimlerin bölgeler arası seyahatleri yasaklayabileceğini ifade ederken, yeni kısıtlamaların 15 günden 6 aya uzatılması için parlamentodan onay isteyeceğini açıklamıştı.   

Başbakan Sanchez, “İçinde bulunduğumuz durum aşırı, geçtiğimiz yarım yüzyıldaki en ciddi durum” açıklamasında bulunmuştu.  

Avrupa’daki riskli ülkeler arasında olan İspanya’da toplam vaka sayısı 1 milyon 110 bin 372’ye, toplam can kaybı ise 34 bin 752’ye ulaştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen