Cum. Nis 19th, 2024

2021 yılında kilo vermek için en iyi diyetler listemize göz atabilirsiniz. 2021 yılının popüler en iyi 6 diyet listemiz sizlerle… Vegan! Paleo! 5-2 Aralıklı Oruç! Keto diyeti! Piyasadaki çok sayıda moda diyet başınızı döndürebilir ve her birinin, karbonhidrat / şeker / et / akşam yemeğinden vazgeçtikten sonra ne kadar harika hissettiklerini Instagram’ın her yerine paylaşan insanlar var.

Yazı İçeriği

  • 2021 Yılında Kilo Vermek İçin En İyi 6 Diyet
    • Akdeniz diyeti
    • DASH Diyeti
    • Vegan Diyeti
    • Aralıklı Oruç Diyeti
    • Volümetrik Diyet (Hacimsel Diyet)
    • Keto Diyeti

2021 Yılında Kilo Vermek İçin En İyi 6 Diyet

Bu diyetlerden hangisi kilo vermenize gerçekten yardımcı olabilir ve daha da önemlisi onu uzun vadede uzak tutabilir? Uzmanlar iyi, kötü ve açlıktan bahsediyor. Dilerseniz 2021’de İzlenecek Yiyecek ve Diyet Trendleri göz atabilirsiniz. İşte o diyetler;

Akdeniz diyeti

2021 kilo vermek için diyet

Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz’in kalp dostu yaşam tarzına dayanan Akdeniz tarzı diyetler, avokado, zeytinyağı, fındık ve haftada en az iki kez balık gibi sağlıklı yağlar, bol miktarda fasulye, meyve, yapraklı yeşillikleri içerir. Tam tahıllar ve hatta günlük bir bardak kırmızı şarap. Ölçülü bir şekilde peynir yiyebilirsiniz, ancak kırmızı eti haftada bir veya iki ile sınırlandırın.

Günde 1500 kalori alımı sınırlandırırsanız kilo vermeye yol açabilir. Geleneksel bir Akdeniz diyetini veya düşük karbonhidratlı bir versiyonunu takip etmenin, 12 ay boyunca vücut ağırlığının yaklaşık % 5-10’u kadar kilo kaybına neden olabileceğini bulmuştur.

DASH Diyeti

kilo vermek için diyetler

Hipertansiyonu (DASH) Durdurmak için Düşük Sodyumlu Diyet Yaklaşımları Diyet, insanların kan basıncını uyuşturucu kullanmadan kontrol etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış olsa da, birkaç kitap bunu kilo verme diyetinin temeli olarak kullanmıştır. DASH meyveleri, sebzeleri, tam tahılları ve az yağlı veya yağsız süt ürünlerini vurgular ve doymuş yağ ve diyet kolesterolünü sınırlar.

Bu diyetle sağlığınızı kesinlikle iyileştireceksiniz ve DASH’ın kalp sağlığı kurallarına uyarak kaloriyi kısıtlarsanız kilo verebilir ve kan basıncınızı düşürebilirsiniz.

Vegan Diyeti

zayıflamak için diyetler

Geleneksel vejetaryen diyetinin bir adım ötesine geçen veganlar , süt ürünleri, yumurta ve bal dahil tüm hayvansal ürünlerden uzak durur . Birçoğu bu yaşam tarzını etik veya çevresel nedenlerle seçerken, bazı insanlar kilo vermek için vegan diyetini de tercih ediyor. Bitki bazlı etlerin yeni çağıyla vegan olmak her zamankinden daha kolay.

Sadece vegan olmak kilo vermenize yardımcı olmaz. Sonuçta, şeker, makarna ve patates cipsi, özellikle sağlıklı veya düşük kalorili olmadan vegan etiketi altına girebilir. “Yeşil yapraklı sebzeler ve bitki bazlı proteinler gibi yüksek kaliteli vegan yiyecekler yerseniz kilo verebilirsiniz. Bitki bazlı bir diyet uygulayanların, hayvansal ürünleri yiyenlere göre daha düşük ortalama vücut kitle indeksine sahip olduğunu doğrulamaktadır.

Aralıklı Oruç Diyeti

2021 popüler diyetler

Aralıklı oruç planını yapmanın birkaç farklı yolu vardır: Bazı insanlar haftada 5 gün ne isterlerse yer, sonra diğer 2 gün çok düşük kalorili bir diyet (genellikle yaklaşık 500 kalori) tüketirler; diğerleri yemeklerini her gün 8 saatle sınırlar. Diyelim ki sabah 8 ile 16 arası sınırsız yemek yemek ve diğer 16 saat oruç tutuyorsunuz.

Aralıklı oruç diyeti ile nasıl kilo verebilirsiniz; Genel kalori tüketiminizi sınırlayarak, kiloları azaltacaksınız, bu diyetin metabolizma hızınızı da artırabileceğine ve başka olumlu sağlık etkilerine sahip olduğuna dair bazı kanıtlar olduğuna dikkat çekiyor. Bir araştırmada aralıklı oruç yapan insanlar düzenli kalori kısıtlamalı bir diyet yapanları olarak ağırlığının aynı miktarda kayıp olduğunu gördük.

Volümetrik Diyet (Hacimsel Diyet)

en iyi kilo vermek için diyet önerisi

Düşük kalorili, besleyici yoğun yiyeceklerle doymanızı sağlayarak kilo vermeyi teşvik etmek için tasarlanmış bir beslenme planıdır. Su içeriği yüksek ve kalori yoğunluğu düşük yiyeceklere öncelik vererek açlık hissini azaltmayı amaçlamaktadır. Ayrıca düzenli egzersiz ve yemek günlüğü tutma gibi diğer sağlıklı alışkanlıkları da teşvik eder.

Volümetrik diyette hiçbir yiyecek tamamen yasak değildir. Aslında, porsiyon boyutlarınızı değiştirerek ve diğer öğünlerinizi ayarlayarak yüksek kalori yoğunluğu olan yiyecekleri dahil edebilirsiniz. Diyet, günde en az 30-60 dakika fiziksel aktivite yapmanızı önerir, bu da enerji harcamanızı veya gün içinde yakılan kalori miktarını artırarak kilo kaybını ve yağ kaybını artırabilir.

Keto Diyeti

2021 diyet önerisi

Keto veya ketojenik diyet, daha etkili yağ yakmanıza yardımcı olabilecek düşük karbonhidratlı, orta proteinli, yüksek yağlı bir diyettir. 50’den fazla çalışmada gösterildiği gibi kilo kaybı, sağlık ve performans için birçok faydası vardır. Bu yüzden birçok doktor tarafından tavsiye ediliyor. Ketojenik diyet özellikle fazla vücut yağını açlık çekmeden kaybetmek ve tip 2 diyabeti iyileştirmek için yararlı olabilir. Bakınız: Ketojenik Diyet Nedir? Ketojenik Diyet Listesi Nasıl Uygulanır? Ne Yenir?

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen