Cts. Kas 2nd, 2024

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, zeytin hasadı için Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesinde üreticilerle bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Başkan Gürün, “Artık kendimiz üreteceğiz. Gen kalmış tarlaların hepsi ekilecek. Allah aşkına toprağınıza sahip çıkın. Çok müşkül durumda olan biri varsa toplayın, derleyin köyden biri alsın. O toprak işlensin” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Tarlanıza geliyoruz” projesi kapsamında uzun süredir bakımını yaptığı çifti Ayşe Doğan’ın tarlasında düzenlenen bir dizi etkinlikle zeytin hasadı yaptı.

Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesinde gerçekleşen zeytin hasadı etkinliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çiftçi Ayşe Doğan, “Büyükşehir Sayesinde Ürün Verimliliğim Arttı, Biraz Nefes Aldık”

Başkan Gürün ve tarla sahibi Ayşe Doğan birlikte hasadı başlatarak zeytin silkelediler. Zeytin hasadına başlayan tarla sahibi Ayşe Doğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına destekleri için teşekkür ederken şunları söyledi, “Geçen yıllarda benim 10 dekarlık tarlamda toplam 500- 750 litre civarında zeytinyağı çıkıyordu. Ama bu yıl gözle görünün bir artış var. Büyükşehir’in ekipleri belli aralıklarla tarlama geldi. İncelediler, gübresinin ölçülerini, ne yapmamız gerektiği konusunda eğitim verdiler. Zamanında atılan ilaçlar ve diğer işler sayesinde bugün artan mahsulümü topluyorum. Mazot, gübre diğer giderlerimiz arttı. Bugün artan mahsulümüz bize nefes aldırdı.”

Başkan Gürün, “Üretim Gelecekte Geçtiğimiz Yıllardan Daha Önemli Olacak”

İlk hasadın ardından köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, burada yaptığı konuşmada köylülerin tarlalarını satmaması için uyardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin uzun süredir kullandığı “Toprağını satma ürünü sat” sloganını hatırlatan Başkan Osman Gürün, “Bugün zeytin hasadını bir nevi şenliğine çevirdik. Uzun süredir slogan olarak “Toprağını satma, ürününü sat” diyoruz. Biz bunu söylediğimizde toprağın değeri kalmamıştı. Ürünün değeri de çok azdı. Hala ürünün değeri yok. Ama Türkiye’de ve Dünya’da öyle bir noktaya geldik ki, en kıymetli varlık üretilen ve üreten toprak oldu. Muğla’mız çok rağbet görüyor. Buradan aldıkları toprakları daha büyük fiyatlara satıyorlar. Toprağımızı satmayalım. Bizim en büyük problemimiz toprağı işleyecek genç nüfus azaldı. Bugün zeytinyağının litresi 43 lira. Kesinlikle bu rakamda kalmayacak ve topraktan üretilen her şeyin fiyatı artacak. Artık kendimiz üretmemiz gerekiyor. Bizim bir adetimiz vardır, yeri satacağımız zaman önce komşuya sorulurdu yabancıya gitmesin diye. Şimdi öyle değil. Allah aşkına toprağınıza sahip çıkın. Çok müşkül durumda olan biri varsa onu toplayın derleyin köyden biri alsın. Oda olmuyorsa Muğla’da bu işi yapacak el olmayan hemşerimize verilsin. Ama o toprak işlensin. Tarlalarınızı satmayın, işleyin” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen