Paz. Haz 2nd, 2024

Michael Kors, Sonbahar/Kış 2022-23 koleksiyonunu New York Moda Haftası kapsamında birbirinden ünlü modellerin yer aldığı bir defile ile sundu. Tasarımcının son koleksiyonu, hava karardıktan sonra şehre saygı duruşunda bulunuyor.

Michael Kors’un New York’la olan aşk ilişkisi, çoğu terzilik öyküsündeki gibi Bergdorf Goodman’da başladı. Moda okulunu bırakan Kors, lüks alışveriş merkezinin karşısındaki caddede Lothar’s adlı artık feshedilmiş bir butik için vitrin tasarlama işini aldı, o zaman moda direktörü Dawn Mello işini camdan gördü ve gerisi tam bir tarih oldu. 1981’de (tabii ki Bergdorf Goodman’da) kendi adını taşıyan markasını piyasaya sürdükten sonra, Kors şehri asla terk etmedi ve gece hayatı gibi bu da onun ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor.

Bu yüzden tasarımcı, en son koleksiyonunda mümkün olan en gösterişli şekilde asla uyumayan şehre saygılarını sundu. Ekibi, Instagram aracılığıyla FW22’yi “Kasabada Bir Gece” başlıklı bir dizi kliple tanıttı; giysi çantasında ışıltılı bir şey, caddelerde hızla ilerleyen taksiler, Empire State Binası, The Carlyle ve The Top of Standard ve House of Yes’te gürültülü bir konser…

Midtown Manhattan’daki Terminal 5’te düzenlenen (mekânın ilk moda sunumu) pist gösterisine Kors hayranları (Brooke Shields ve Blake Lively) ve yeni gelenler (Addison Rae ve Ariana DeBose), hatta NYC Belediye Başkanı Eric Adams bile katıldı. Miguel, bir müzikal performans sergiledi; kendi şarkıları ve Prince coverları arasında gidip geldi.

Kıyafetlerde ise deve tonları yerini suni timsah ceketlere, göz alıcı trençkotlara ve oversize takımlara bıraktı. Kırmızı ve fuşya patlamaları, bodycon catsuit’ler, kapüşonlular ve payet süslemeler vardı. Aksesuarlar, şüphesiz Kors’un ustalığı hakkında konuşulacak şeylerdi: tüyler, Lenny Kravitz benzeri eşarplar, çeşitli dokularda XL çantalar ve geniş kemerler. Uygun bir şekilde, Bella ve Gigi Hadid, Irina Shayk, Paloma Elsesser ve Emily Ratajkowski de dâhil olmak üzere; çoğunlukla New York merkezli modellerden oluşan bir kadro, dışarı çıkmak için yapılmış görünümlerle podyumda yürüdü.

Kors, koleksiyon notlarında “Bu gösteri için kasabadaki bir gecenin heyecanını ve enerjisini hayata geçirmek istedim çünkü bence şu anda, nerede olursanız olun, hepimiz buna can atıyoruz” dedi. “Ve kıyafetler gerçekten adım atmak, dışarı çıkmak ve bir giriş yapmak için ihtiyacınız olan her şey.”

Geçen sezonun Central Park’taki Tavern on the Green’deki şovu gibi, Gigi de (Kendall Jenner’ın yerine) gövdesini açıkta bırakan ve bacak hizasında yırtmaçlı, siyah pullu, tek omuzlu çarpıcı bir elbiseyle kapanışı yaptı. Sahnenin ve pistin arkadan aydınlatması, pandemi öncesi bir NYC’ye geri dönen şehir ışıklarını andırıyordu. Hoparlörlerden “Raspberry Beret” çalarken ve Kors son selamını verirken, sonun yakın olmadığını, (nihayet) burada olabileceğimizi düşündürdü.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen