Cum. May 3rd, 2024

Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri yenilikçi, müşteri tecrübesini ön planda tutan satış sonrası servis hizmetleriyle, “International Customer Experience Awards 2021” yarışında En Güzel Müşteri Hizmetleri ve Müşteri Tecrübesi Dönüşümü kategorilerinde Altın, Davet Merkezi kategorisinde de Gümüş mükafata layık görüldü.

Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri çeşitli müşteri gereksinimlerine uygun halde tasarladığı müşteri tecrübesi seyahati ile mükafatlar almaya devam ediyor. Davet merkezinden dijital kanallara, servis merkezlerine kadar çok çeşitli kanallarda yürüttüğü müşteri odaklı hizmetler ile Samsung, “International Customer Experience Awards 2021” yarışında “En Güzel Müşteri Hizmetleri” kategorisinde Altın Mükafata layık görüldü.

1 Saatte Cep Telefonu Tamiratı ve Randevusuz Süratli Hizmet İle Kesintisiz Bağlantı Dikkat Çekti

Günlük yaşantımızda hayati bir ehemmiyete sahip cep telefonlarının kıymetini bilerek kesintisiz irtibat unsurunu benimseyen Samsung, bu doğrultuda, müşterilerin tüm muhtaçlıklarının süratlice giderileceği bir tecrübe seyahati tasarladı ve muhtaçlık halinde bağlantının sürekliliği ismine müşterine yedek aygıt teklif süreçlerini hayata geçirdi.Samsung’un “Kesintisiz İletişim” stratejisi ile taşınabilir eserler yetkili servis merkezlerinin “Akıllı Servis” noktalarına dönüşümü, müşteri gereksinimlerinde yeni bir devrin başlangıcı oldu. Randevusuz bir halde hizmet sunulan Akıllı Servis merkezlerine gelen müşteriler geliştirilen yazılım sayesinde süratlice bir danışman tarafından karşılanıyor, kendisine isimleri ile hitap edilerek hizmet alacakları masalara davet ediliyor. Danışman tarafından ilgiyle karşılanan müşterilerin aygıtlarıyla ilgili taleplerinin çoklukla ortalama yüzde 25’i 10 dakika içinde çözülüyor. Müşteri ve danışman yüz yüze irtibat halinde olduklarından aygıt müşteri ile birlikte denetim ediliyor ve müşteri de tahlilin bir modülü olabiliyor. Tamir gerektiren durumlarda müşterilerin taleplerinin ortalama yüzde 90’ı 1 saat içinde çözülebiliyor. Aygıtın tamiratı şayet 1 saati aşarsa kesintisiz bağlantı stratejisi gereği müşterilere yedek telefon sunuluyor. Aygıt değişimi gerektiren durumlarda ise, eski aygıt tüm aksesuarları barındıran ve kutusu kapalı kullanılmamış yeni bir aygıtla değiştiriliyor. Tüm bu uygulamalar Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri’nin “Müşteri Tecrübesi Dönüşümü” kategorisinde ve total müşteri tecrübesi açısından ise “En Âlâ Müşteri Hizmetleri” kategorisinde Gold Award mükafatına layık görülmesini sağladı.

Samsung Davet Merkezi’nin Tahlil Odaklı Yaklaşımı Müşteri Memnuniyetini Artırdı

Samsung Davet merkezi tarafından müşterilere sunulan süratli hizmet, müşteri hizmetleri takımının uzmanlığı, tahlil takımlarının müşteri odaklılığı, her müşteri şekline ve sıkıntısına nazaran farklılaşan dijital kanalların çeşitliliği ve bu sayede artan müşteri memnuniyeti, Samsung’a “Çağrı Merkezi” kategorisinde de Silver Award kazandırdı.

Ödüle Giden Yolda Uzun ve Ayrıntılı Bir Müracaat ve Kıymetlendirme Süreci Yaşandı

Dünyanın en itibarlı markalarının yer aldığı, Award International tarafından düzenlenen “International Customer Experience Awards 2021*” yarışında evvel iştirakçi şirketler yazılı müracaatlarını tamamladılar. Yapılan heyet değerlendirmeleri sonucunda finale kalan markalar canlı olarak dünyanın bu alanda uzman heyet üyeleri karşısında proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Tüm müracaatlar titizlikle değerlendirildikten sonra mükafata layık görülen projeler belirlendi ve yapılan ödül merasiminde kazanan marka ve projeler kamuoyu ile paylaşıldı.

Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri, yıl boyunca müşterilere daha âlâ hizmet sunmak, onların gönüllerini kazanmak, iş süreçlerini daha süratli ve tesirli hale getirmek için geliştirdiği birçok yeni ve öncü uygulama ile başvurduğu 3 kategoride de mükafata ulaşarak, küresel ölçekte bölümünde uzman heyet üyelerinin onayını alarak bu alanda geliştirdiği projelerin müşteri tecrübesine sağladığı katma kıymetin mükafatını aldı.

Samsung Müşteri Hizmetleri, 2021 yılı Haziran ayında da çok bedelli bir ödül tertibi olan ve Türkiye’de birinci defa düzenlenen, müracaatların dünyanın birçok farklı ülkesindeki profesyonellerden oluşan 64 kişilik uzman bir heyet grubu tarafından titizlikle değerlendirildiği “2021 Türkiye Müşteri Deneyimi” müsabakasında, “En Güzel Müşteri Deneyimi” ve “En Güzel Müşteri Tecrübe Dönüşümü” kategorilerinde 2 Altın mükafata layık görülmüştü.

Alanının en itibarlı ve küresel ödül programlarından olan International Customer Experience Awards 2021 mükafatları, 50 ülkeden dünyanın en saygın şirketlerinin de ortalarında bulunduğu 120 şirketin 15 kategoride 353 projeyle yarıştığı ve yüksek rekabetin yaşandığı bir ödül tertibi olarak alanında isminden kelam ettiriyor.

Alınan mükafatlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Erbil Topgül; “Satış sonrası hizmetler departmanı olarak uçtan uca memnuniyet ideolojisiyle tüm çalışmalarımızı planlıyoruz. Hedefimiz müşterilerimize hizmet verdiğimiz tüm kanallarda onların mutlak memnuniyetini sağlamak. Öbür bir deyişle müşterilerimiz bir Samsung eseri aldığında yalnızca eserin değil hayatlarını kolaylaştıran tüm bu hizmetlerin de sahibi olmaktadır. Bu projelerin ortaya çıkmasında en büyük rol bütüncül bir bakış açısı, benzeriz bir ekip ruhu, yüksek aidiyet ve sorumluluk hissiyle hareket eden takım arkadaşlarımızın. Kendilerine teşekkür ediyorum. Böylesi bedelli küresel ölçekli bir yarışta ödül kazanmak, müşteri tecrübesini ön planda tutan yeni projeleri geliştirmemize katkı sağlayacaktır.” dedi.

*Dünyanın önde gelen ödül etkinliklerinden biri olan Awards International, global çapta 12 itibarlı ödül programını organize etmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen