Cts. May 18th, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği “Acil İzmir” uygulaması Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin akabinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından da kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ve Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş taşınabilir uygulamanın paylaşımına ait protokol imzaladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ve Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş ortasında “Acil İzmir” taşınabilir uygulamasının paylaşımına ait protokol imzalandı. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği uygulamanın tüm bilgi tabanları Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin akabinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ile de paylaşılmış oldu. Egemenlik Evi’nde yapılan imza merasimine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı ve Bilgi Süreç Dairesi Lideri Cet Pak de katıldı.

Gururluyuz
İmza merasiminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, uygulamayı Eskişehir’in akabinde Hatay’a taşımanın memnunluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu sistemi kuran Bilgi Süreç Dairesi Başkanlığı’ndaki arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Buldukları bu yaratıcı tahlille, yurttaşlarımızın dertli anlarında onlara süratli biçimde yardım ulaştırabileceğiz. Bu nedenle çok memnunuz. Bu uygulamanın başka vilayetlerimizde kullanılacak olması ise bizim için farklı bir gurur kaynağı. Birlikte hareket etmek çok önemli” dedi.

“Hızlı bir biçimde yurttaşlarımıza ulaşacağız”
Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş ise bu sistem sayesinde doğal afetlerde yurttaşların yardımına süratli biçimde ulaşacaklarını söyledi. Lütfü Savaş, “İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Tunç Soyer ve bu hususta emek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. ‘Acil İzmir’ uygulamasını bizimle paylaştılar. Bizim arkadaşlarımız bu uygulamayı kendi sistemimize uyarladı. Bundan sonra Hatay’da yaşanacak zelzele, yangın, sel felaketi, sıkışmalı büyük kazalarda bu uygulamayı kullanarak, darda kalan vatandaşlarımıza en makûs ihtimalle 2 metre uzaklıkta olacağız. Muhtemel doğal afetlerde saniyeler bile çok değerli. Onların kurtulması için elimizden geleni yapacağız. Birçok insanımızın, birçok canlının hayatta kalmasına takviye olacağız” dedi

Acil gereksinimlerde da İzmirlinin yanında
Yurttaşlar yalnızca sarsıntıda değil sel, heyelan üzere doğal afetlerde, sıkışmalı kazalarda ve arama kurtarma üzere acil gereksinimlerde da İzmir Büyükşehir Belediyesi gruplarına afetzede bilgilerini ileterek uygulama üzerinden yardım davetinde bulunabiliyor. İzmir bölgesini etkileyen son zelzeleler görüntüleniyor, 3,5 ve üstü sarsıntılarda Acil İzmir kullanıcılarına akıllı bildirim gönderilerek bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Acil İzmir nasıl çalışır?
-Acil İzmir taşınabilir uygulaması akıllı telefonların uygulama marketlerinden fiyatsız indirilebiliyor.
-Diğer afetler sekmesinden sel, arama kurtarma ve sıkışmalı trafik kazalarında da pozisyon bilgisi itfaiye grupları ile paylaşılıyor.
-Deprem ve doğal afet sonrası yurttaşların telefona ulaşamadıkları durumlarda dahi uzaktan seslenerek “Beni Bul” komutuyla ya da “Enkaz altındayım” butonu ve öteki afetler sekmesinden otomatik olarak yardım davetlerini ve pozisyonlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri ile paylaşabilmesini sağlıyor.
-Enkaz altında yurttaşların “bluetooth” yayını açılıyor ve sinyal gücü, kalan batarya düzeyi üzere bilgileri arama kurtarma gruplarına iletiyor.
-Enkaz altında ses yayını başlatılarak kurtarma gruplarının enkaz çalışma faaliyetlerinde, afetzedenin yerini tespit etmesi kolaylaşıyor. Enkaz altında bulunan yurttaşların sesli komut ile “Konumun takımlara gönderildi. Korkma, seni bulmamıza çok az kaldı!” bildirisi gönderiliyor.
-Çağrı yapan kişi, yanında bulunan kişi sayısını da arama kurtarma takımlarına, akustik dinleme yolunda yerini bildirmek gayesi ile uygulama üzerinden siren sesi ile işaret verilebiliyor. Yurttaşlar “Güvendeyim” butonuyla daha evvel oluşturdukları itimat odalarında bulunan yakınlarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ünitesi yetkililerine pozisyon bilgilerini gönderebiliyor, inançta olduklarının bilgisini iletiyle paylaşabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen