Cts. May 18th, 2024

Müşterilerine en âlâ tecrübesi sunmayı hedefleyen Vodafone, yeni jenerasyon perakende anlayışı doğrultusunda Türkiye genelinde mağazalarını yeniliyor. Değişen alışveriş alışkanlıklarına uygun olarak mağazalarını daha fazla çeşit ve yeni kuşak eserlerin sergilenebileceği alanlara dönüştüren Vodafone, birebir vakitte mağazalarına sürdürülebilir ve çevreci bir kimlik de kazandırıyor.

11 Aralık 2021 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, ülke geneline yayılan bine yakın mağazasıyla iktisada katkısını artırarak sürdürüyor. Yeni kuşak perakende anlayışı doğrultusunda mağazalarını da yenilemeye başlayan Vodafone, değişen alışveriş alışkanlıklarına uygun olarak mağazalarını daha fazla çeşit ve yeni kuşak eserlerin sergilenebileceği alanlara dönüştürüyor. Birebir vakitte mağazalarına sürdürülebilir ve çevreci bir kimlik de kazandırmayı hedefleyen Vodafone, yeni jenerasyon mağazalarında 95’i geri dönüşümden elde edilmiş ve doğal gereçler kullanıyor.

Dünya Mağazacılar Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Vodafone Türkiye İcra Şurası Lider Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, büyüme gayelerimizi gerçekleştirirken ana odağımız memnun paydaşlar yaratmak olmaya devam ediyor. Paydaş ekosistemimizde mağaza çalışanlarımızın kıymetli yeri var. Bugün Türkiye’nin dört bir yanına yayılan mağazalarımızın yanı sıra Vodafone Meskende, Vodafone Dağıtım Merkezi, Vodafone Hizmet Noktaları ile birlikte toplam 11 bin 350 şahsa istihdam sağlıyoruz. Mağazalarımızın aylık toplam ayak trafiği yaklaşık 9 milyon. Mağaza çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve müşteri odaklı yaklaşımları sayesinde bu trafiğin her geçen gün arttığını görmekten memnunluk duyuyoruz. Mağazalarımızı yeni jenerasyon perakende anlayışıyla yine tasarlıyoruz. Değişen alışveriş alışkanlıkları doğrultusunda mağazalarımızı müşterilerimize operatör eserlerinin yanı sıra daha fazla çeşit ve yeni jenerasyon eserler de sunabildiğimiz teknoloji mağazalarına dönüştürüyoruz. Ayrıyeten, şebekesinde yenilenebilir güç kullanan birinci ve tek operatör olarak sürdürülebilirlik anlayışımızı mağazalarımıza da yansıtıyoruz. Yeni mağazalarımızda kullanılan materyallerin 95’i geri dönüşümden elde edilmiş ve doğal gereçlerden oluşuyor. Vodafone olarak, müşterilerimiz için en uygun tecrübesi sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, tüm mağaza çalışanlarımızın Dünya Mağazacılar Gününü kutluyoruz.”

Ürün portföyü genişliyor

Vodafone, yeni kuşak mağazalarında, müşterilerinin talep ve gereksinimleri doğrultusunda eser portföyünü çeşitlendiriyor. Buna nazaran, Vodafone mağazalarında cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzere aygıtların yanı sıra akıllı konut aletleri, akıllı saatler üzere giyilebilir teknolojiler, kulaklık ve hoparlör üzere ekosistem eserleri de satışa sunuluyor. Vodafone mağazalarında sunulan yeni kuşak eserleri operatör bağımsız tüm müşteriler mağazalara özel kampanyalardan faydalanarak satın alabiliyor. Müşteriler, beğendikleri eserleri mağazalardan satın alabildikleri üzere, online mağazada yer alan daha çeşitli eser yelpazesinden bir eser tercih edebiliyor ve bu eserlerin istedikleri adrese teslim edilmesini de talep edebiliyor.

Mağazalara dijital dokunuş

Vodafone’un yeni jenerasyon mağazalarında yer alan QR kodun okutulmasıyla müşteriler ferdî dijital asistan TOBi’ye yönlendiriliyor. Böylelikle, satış noktaları birer dijital mağazaya dönüştürülüyor. Birebir vakitte Vodafone mağaza çalışanları kullandıkları Vstar taşınabilir uygulaması üzerinden TOBi ile her sabah mağaza performanslarını ve ayın önceliklerini görebiliyor.

“Yeşili Seven Kırmızı” mağazalar

Vodafone’un yeni kuşak mağazaları şirketin sürdürülebilir yaklaşımını da yansıtıyor. Doğal ve tabiat dostu materyallerin kullanıldığı yeni Vodafone mağazalarında tavan panelleri 100 geri dönüşümden elde edilen gereçlerden oluşurken, tabanda kullanılan gereç 97 oranında doğal olan linolyumdan elde ediliyor. Mağazalarda yer alan ve “Yeşili Seven Kırmızı” konseptiyle oluşturulan yeşil duvarda ise sulamaya gereksinim duymayan mumyalanmış bitkiler kullanılıyor. Vodafone, yeni tasarım anlayışıyla dekore ettiği mağazalarından çıkan eski mobilyaları da dijital iş ortakları kanalında kıymetlendirerek 100’e yakın bir geri dönüşüm oranına ulaşmayı hedefliyor.

Tüm satış noktalarının sayısı 6 bin 358

Vodafone’un Türkiye genelinde bine yakın mağazası bulunuyor. Bu mağazaların kapladığı toplam kapalı alan ise 51 bin 210 metrekareye ulaşıyor. Vodafone mağazalarına ek olarak Vodafone Konutta, Vodafone Dağıtım Merkezi, Vodafone Hizmet Noktaları ile birlikte şirketin toplam satış noktası 6 bin 358’i, toplam çalışan sayısı ise 11 bin 350’yi buluyor. Vodafone mağazalarının aylık toplam ayak trafiği yaklaşık 9 milyon olarak gerçekleşiyor. Vodafone mağazalarında en çok fatura tahsilatı ve cep TL yükleme süreçleri yapılıyor. Müşteriler yüklü olarak taşınabilir sınırlar ya da yeni jenerasyon aksesuvarlar ile ilgili bilgi almak istiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen