Paz. May 12th, 2024

Van Büyükşehir Belediyesi, Saray İlçesinin Bakışık Mahallesinde yaşanan hayvan içme suyu meselesini yaptığı sondaj çalışması ile giderdi.

Tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalara çiftçilere can suyu olan Van Büyükşehir Belediyesi, güneş güç sistemli hayvan içme suyu tesislerinin kurulumuna devam ediyor. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma Yönetimi Başkanlığı (DAP) ile yapılan işbirliği çerçevesinde Saray’ın Bakışık Mahallesinde hayvan içme suyu kahrı çözüldü. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı gruplarınca yapılan sondaj çalışmasında suya ulaşılan bölgede yaşanan elektrik kasveti da kurulan güneş güç panelleri sayesinde giderildi.

Projeyi incelemek üzere bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Saray Kaymakamı Yunus Ataman ve Kırsal Hizmetler Daire Lideri Yusuf Altun, sıvatlara birinci suyu verdi.

Bölgede bulunan 15 bin hayvanın su gereksinimini karşılayacak olan tesis ile tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi hedeflediklerini söz eden Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, bu tip projelerle vatandaşlara takviye verme ismine çalışmalarını yürüttüklerini söz etti.

Genel Sekreter Çelikel, ‘‘140 metreden çıkarttığımız suyu 70 metre uzunluğundaki sıvatlarımıza aktaracağız. Tekrar projemiz kapsamında sıvat etrafına 5 dönümlük alanı da çevirerek ağaçlandırdık. Temennimiz de o ki yöre halkı projeyi sahiplensin. DAP iştirakiyle yürüttüğümüz projede vatandaşlarımızın yaylada uzağa gitmeden daha yakında suya kavuşacaklar. Önümüzdeki sene de farklı ilçe ve mahallelerde de çalışmalarımız sürecek. Proje maliyetimizde 800 bin liranın üzerinde bir yatırım. Bu sene tekrar DAP’a 26 proje sunduk. Önümüzdeki sene bu 26 projemizi de hayata geçireceğiz. Önümüzdeki sene daha güçlü bir biçimde arazi yollarımız, kanallar, gölet üretimleri üzere birçok alanda dayanaklarımız sunacak. Yöremize iyi uğurlu olsun ’’ dedi.

Mahalle Muhtarı Hanifi Sonsuz ise daha evvel hayvanların su için köye gelip sonra tekrar yaylaya çıktıklarını vurgulayıp, çok ıstırap yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen