Paz. May 19th, 2024

Bilkent Center, 4 Aralık’ta “Miyazaki Sinemaları Gecesi” ile Japon sinemasını Başkentlilerle bir ortaya getiriyor.

Bilkent Sinema Cinederin; 4 Aralık’ta Öteki Sinema tarafından gerçekleştirilecek olan “Miyazaki Sinemaları Gecesi” ile Başkentlilere Japon sineması esintileri yaşayacak.

Bağımsız sinemaların dağıtımcılığını yapan Diğer Sinema, Bilkent Sinema Cinederin çatısı altında sinemaseverlerin özledikleri sinemaları izleme fırsatı sunuyor. Yarattığı farklılıkla sinemaseverleri bir keşif seyahatine çıkararak, animasyonun en büyük ustalarından biri olarak kabul edilen Hayao Miyazaki’nin anime sinemalarının perdeye yansıtılacağı sinema gecesinde, birçok ödüllü sineması sinemaseverler ile buluşturacak.

Tokyo Anime Ödülleri’nde En Uygun Direktör ve Yılın Animasyonu kolunda ödül alan, Venedik Sinema Festivali’nde Altın Aslan mükafatına aday gösterilen “Yürüyen Şato” sineması Saat 23.00’te beyaz perdede olacak.1988 üretimi Komşum Totoro saat 01.00’de sinemaseverler ile buluşurken, Japon Akademisi Ödülleri’nde Yılın Sineması mükafatına layık görülen Prenses Mononoke sineması saat 03.30’da gösterimde olacak. Saat 06.15’de Tokyo Anime Ödülleri’nde Yılın Animasyonu, En Güzel Direktör, En Yeterli Özgün Öykü mükafatlarını kazan ve Venedik Sinema Festivali’nde Altın Aslan’a aday gösterilen Küçük Deniz Kızı Ponyo Bilkent Sinema Cinederin çatısı altındaki Öbür Sinema’da Başkentliler ile buluşacak.

Pandemi şartlarına uygun olarak yenilenen sinema salonlarında kaliteli ve konforlu bir sinema tecrübesi yaşatan Bilkent Sinema Cinederin, bu keyifli sinema gecesine bütün sanatseverleri bekliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen