Pts. May 20th, 2024


Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) “Dayanıklılık ve Ötesi” ana temasıyla düzenlediği Marmara Urban Forum (Marmara Memleketler arası Kent Forumu-MARUF23) tamamlandı. 148 oturum, 21 teknik inceleme programı ve 386 konuşmacı ile kentsel sıkıntıları belediye liderleri, uygulayıcılar, akademi ve sivil toplumun iştirakiyle tartışmaya açan MARUF23’ün kapanış oturumunda konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘’Çıtamızı yükselterek ilerliyoruz. Yeterli uygulamaların sahneye çıkacağı tecrübe paylaşımı platformları oluşturmalıyız’’ dedi.

 

ÇÖZÜM ÜRETEN KENTLER

Dünya Büyükşehirler Günü’nün de kutlandığı MARUF23’te “Çözüm Üreten Kentler” diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Lider Büyükakın, ‘’Yeniden düşünmeye ve birlikte hareket etmeye kıymet vererek devam ettik. Her seferinde çıtamızı yükselterek ilerledik. Az evvel düzenlenen MARUF’tan memnuniyet anketinde siz iştirakçilerimizin oylarıyla da görüldü ki; çıtamız her seferinde yükseldi. Çok fazla iştirak gerçekleşti. Bunda herkesin çok emeği var lakin en çok da çok âlâ eğitim görmüş genç grubumuzun var. Bu birliğin idaresi için çok ağır vakitlerinden ayıran belediye liderlerimize, 121 partnerimize teşekkür ediyorum. Başta gençler olmak üzere istekli olarak çalışanlara da teşekkür ediyorum’’ sözünü kullandı.

 

BULANLAR ARAYANLARDIR

‘’Bence asıl olan efor, asıl olan arama’’ diyen Lider Büyükakın, ‘’Ortaklaşa bir daima düzgünleştirme eforu var. Aramakla bulunmaz fakat bulanlar arayanlardır… Problemin bir arayış olduğunu ve daima bir uygunlaştırma eforu olduğunu unutmadan bu süreçleri yürütüyoruz, ilerliyoruz. Bize yapacağınız geri bildirimlerle daha yeterli bir MARUF için ne yapmamız gerektiğini iletirseniz karar alma sistemlerini harekete geçirip gereğini yaparız. Akademilerle uygulayıcılar ortasında bir bağlantı sıkıntısı var. Onların lisanlarını birbirine çeviri edecek orta yüzlere muhtaçlığımız var. Akademinin de dahil olduğu bir akıl sürecinden geçirmezseniz, izlemek için dışardan üçüncü bir göz bize yanılgılarımızı söylemezse güzelleşmeyecek hiçbir vakit. Birinci teklifim kurumsallaşma. Kalıcı çalışma kümelerinin kurulması. Belediyeler ölçeklerine nazaran kümeler oluşturarak mahallî idareleri sürece daha etkin etmeliyiz. Yeterli şehircilik uygulamalarının aktarılabileceği, uygun uygulamaların sahneye çıkacağı tecrübe paylaşımı platformları oluşturmalıyız” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen