Pts. May 13th, 2024

Butterfly iQ+, dünyanın yegane tek-problu el tipi tam beden görüntüleme aygıtıdır ve tıbbi görüntülemeyi birinci defa uzaktaki topluluklara sunma ve tabiplere şiddetli tıbbi durumlarda yardımcı olma potansiyeline sahiptir.

Bu yenilikçi aygıt, “geleceğin stetoskopu – bedene açılan gerçek bir pencere” olarak tanımlanıyor – Butterfly Network, tıbbi görüntülemeyi dünyadaki herkes için erişilebilir hale getirerek sıhhat hizmetlerini kitlelere yaymaya kendini adamıştır.

2020 yılında kurulan Abdul Latif Jameel Health, çağdaş tıbbi hizmetlere erişimde devam eden global eşitsizliğe bir cevap olarak ortaya çıkmıştır ve dünyanın daha az gelişmiş bölgelerinde sıhhat hizmetlerine iştiraki hızlandırmaya odaklanır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yetersiz sıhhat hizmeti alan topluluklardan Afrika’nın uzak bölgelerine kadar dünya çapında 4,7 milyardan fazla insan tıbbi görüntülemeye erişememektedir. Abdul Latif Jameel Health; Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye ve Hindistan’daki pazarlara Butterfly’ın Ultrasound-on-ChipTM teknolojisi ile desteklenen yenilikçi ultrason eserini tanıtacak.

Yarı iletkenleri, yapay zekayı ve bulut teknolojisini bir ortaya getiren Butterfly, 2.400 ABD dolarından daha düşük maliyetli olması beklenen bir aygıtla sıhhat hizmetlerini yeni bir çağa taşıma potansiyeline sahip. Bu eser; gelişmiş, az gelişmiş ve uzak alanlarda hastanelerin dışında çalışan pratisyen doktorların imkanlarını kıymetli ölçüde geliştirmek üzere tasarlanmıştır.

Sağlık hizmeti sağlayıcıları gelişmiş manzaralar toplayabilir, süratli değerlendirmeler yapabilir ve nerede olurlarsa olsunlar kritik prosedürleri yönlendirebilir ve bu imgeleri okumalarına ve yorumlamalarına yardımcı olmaları için dünyanın dört bir yanındaki tabiplerle sıkıntısız bir halde paylaşabilirler.

Abdul Latif Jameel Health, İcra Heyeti Başkanı, Dr. Akram Bouchenaki, şunları söyledi:“Butterfly Network’un gelişimini bu kadar net bir biçimde yönlendiren bu misyon ve sergilenen bu yenilik, en çok gereksinimi olan bireyler için sıhhat hizmetlerine erişimi nasıl iyileştireceğimize ve inovasyon yoluyla kapsayıcı sıhhat hizmetlerini nasıl yönlendireceğimize dair Abdul Latif Jameel Health’deki vizyonumuzla büsbütün uyumludur.

“Bu yenilikçi, taşınabilir ve çok istikametli el tipi ultrason tahlilinin sunduğu özelliklerin sonu yoktur ve bu teknolojiyi, 2 milyardan fazla bireye hizmet verecek halde sunmakta kararlıyız. Misyonumuz, sıhhat hizmetlerinin sunuluş formunu ve yetersiz hizmet alan topluluklardaki milyarlarca beşere nasıl daha uygun hizmet edilebileceğini daima sorgulayarak dala meydan okuyan aktörlerle iş birliği yapmaktır.”

Butterfly kısa mühlet evvel, 2021 yılının Haziran ayında 22. SpaceX Dragon kargo ikmal yükünün bir modülü olarak Dünya’nın ötesindeki Memleketler arası Uzay İstasyonuna tıbbi görüntüleme sağlayan iQ+ aygıtının teslim edildiğini duyurdu. Astronotlar teslim edildikten sonra aygıtın kullanım kolaylığı, üretilen ultrason imajlarının kalitesi ve imaj almanın aktifliği hakkında geri bildirim sağlayacaklar.

Butterfly Network Lideri ve İcra Heyeti Lideri Dr. Todd Fruchterman, “Abdul Latif Jameel Health ile paydaşlığımız, tıbbi görüntülemeyi kitlelere yaymak ve daha erişilebilir kılmanın çok daha ötesinde; tüm sıhhat çalışanları için değer biçilmez, gelişmiş bir tıbbi kıymetlendirme aracı sağlamakla ilgilidir” dedi. “Butterfly tahlilinin gücü, klinik karar verme sürecini ve sunulan bakım hizmetini düzgünleştirmek için pahalı bilgiler sunarak klasik ultrasonun sonlarını aşıyor. Abdul Latif Jameel Health üzere uyumlu bir ortakla birlikte çalışarak, yalnızca global sıhhatte eşitliği geliştirecek Butterfly aygıtlarını dünya çapında daha fazla klinisyene sunacağımız için değil tıpkı vakitte pratisyenleri nerede olurlarsa olsunlar işlerini daha düzgün yapmaları için destekleyerek herkese eşit fırsat sunacak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen