Paz. Eki 6th, 2024

Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde toplumun tüm bölümlerine yönelik eşit ve hak temelli siyasetlerin hayata geçirildiği Çiğli’de, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak hizmet ve projeler sürat kesmeden devam ediyor.

“Gülümseyen İnsanların Manisiz Kenti” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, 2021 yılını dezavantajlı kümeler için seferberlik içinde geçirdi. Besin dayanağından ferdî paklığa, mesken temizliğinden hijyen kiti takviyesine, ulaşımdan toplumsal aktivitelere kadar birçok farklı alandaki hizmetleri ile ilçede ikamet eden engelli vatandaşların gereksinimlerine tahlil üretildi.

Temel gereksinimler karşılanıyor

Çiğli Belediyesi Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Sıhhat İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar doğrultusunda, ilçede ikamet eden engelli vatandaşların günlük gereksinimleri eksiksiz olarak yerine getiriliyor. Bu kapsamda, 1290 haneye şahsî bakım ve banyo hizmeti, 186 haneye sıcak yemek hizmeti, 419 haneye meskende paklık hizmeti, 668 haneye ise besin paketi dayanağında bulunuldu. Ayrıyeten 715 adet hijyen kiti, 246 adet hasta bezi, 36 adet manuel tekerlekli sandalye, 13 adet akülü tekerlekli sandalye ve 17 adet de hasta yatağı muhtaçlık sahiplerine ulaştırıldı. Tam donanımlı hasta nakil aracı ile 1234 vatandaş bir yıl boyunca muayene olmaları için sıhhat kurumlarına götürülüp tekrar meskenlerine bırakıldı.

Konuşma ve Lisan Terapisi sürüyor

Doğuştan konuşamayan ve konuşma zorluğu çeken vatandaşlara yönelik başlatılan uygulama kapsamında, 2021 yılı içerisinde 91 bireye konuşma ve lisan terapisi hizmeti sağlandı. Alanında uzman terapistlerin eşliğinde müracaatta bulunan vatandaşların konutlarında düzenlenen seanslar, Covid-19 önlemleri doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Çölyak hastaları unutulmadı

Taşıdıkları genetik Çölyak ve Fenilketonüri hastalığından dolayı beslenme konusunda kahır yaşayan vatandaşlar için içerisinde; gluten içermeyen un, mısır unu, burgu makarna, arpa şehriye, köftelik bulgur, yüksük çorba, toros çorba, kakaolu kek ve kurabiye bulunan 155 adet besin kolisi dağıtıldı.

Gümrükçü öğrencilerle buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Çiğli Belediyesi bünyesinde kurs alan engelli öğrenciler ile Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bir ortaya gelen Lider Utku Gümrükçü, “Engelli bireylerimizin toplumsallaşmaları için yüzme, tenis, hemsball ve boccia alanlarında kurslar düzenliyoruz. Harmandalı Spor Salonu’nda hafta içi her gün engelli çocuklara yönelik düzenlediğimiz ‘Özel Çocuklar Spor Saatinde’ uzman eğitmenlerimiz gün boyunca çocuklarla teğe bir olarak ilgileniyor. Pelikan Toplumsal Tesislerimizde bulunan Evka-2 Spor Salonumuzda Down sendromlu kardeşlerimize yönelik haftada 2 gün zumba dersleri düzenleniyor. Eğitmenlerimizin teklifleriyle çocuklarımızı yetenekli oldukları branşlara yönlendiriyoruz. Son olarak, Down Sendromlu kardeşimiz Sanem Kaya Para Taekwondo alanında İzmir Şampiyonu olarak hepimizi gururlandırdı” dedi.

Başkan Gümrükçü: “Yalnız ve çaresiz hissettirmeyeceğiz”

Çiğli’yi herkes için yaşanabilir kılmak emeliyle çalışmalarını sürdürdüklerini söz eden Lider Gümrükçü, “Çiğlimizde ikamet eden dezavantajlı vatandaşlarımızı yalnız ve çaresiz hissettirmemek ismine özveriyle çalışıyoruz. Her türlü gereksinimlerini en kısa müddette karşılamaya çaba ediyoruz. Çiğli’yi, engelli vatandaşlarımızın kimsenin gereksinimine gerek duymadan inançlı, huzurlu ve memnun bir formda yaşayacağı çağdaş bir kent haline getirene kadar durmaksızın çalışacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle herkesi engelli vatandaşlarımızın hakları konusunda hassas olmaya davet ediyorum” tabirleriyle kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen