Pts. Eki 14th, 2024

Clariant, kimya bölümünün dünya çapında önde gelen firmaları ortasında yer alıyor

• Şirket, 2030 sürdürülebilirlik maksatları için tezli bir halde çalışıyor

• Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki istikrarlı yeri, şirketin karbon nötr ve daha sürdürülebilir bir dünya için müşterilerle birlikte bedel yaratma taahhüdünün bir yansıması

Alanında uzmanlaşmış, sürdürülebilir ve inovatif bir özel kimya eserleri şirketi olan Clariant, üstün inovasyon ve su idaresi puanlarının, genel sürdürülebilirlik performansını güçlü bir formda desteklemesi sayesinde 2021 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) yer aldığını duyurdu. Bu sayede, Clariant arka arda 9. sefer kimya kesiminin dünya çapında en sürdürülebilir şirketleri ortasında yer almayı başardı. Clariant ayrıyeten hem DJSI Avrupa hem de DJSI Dünya endeksinde kimya dalının en uygun şirketleri ortasında kendine yer buldu.

Clariant CEO’su Conrad Keijzer hususla ilgili şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik ve inovasyon, Clariant için stratejik büyüme faktörleri. Operasyonlarımızı ve eser portföyümüzü daima olarak artan sürdürülebilirlik şuuru ile yönlendirmeye çalışıyoruz. Clariant’ın Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde arka arda dokuz yıldır inovasyon alanında, bilhassa de güçlü bir puanla listede yer almasından gurur duyuyoruz. Bu başarımız, müşterilerimize sürdürülebilirlik dönüşümlerinde yardımcı olacak eşsiz tahliller sunarak onları destekleme amacımızla de örtüşüyor.”

Clariant, operasyonları için yeni çevresel kriterler belirlemek üzere harekete geçti ve çevresel performans odağını güçlü bir biçimde sürdürülebilirliğe yöneltiyor. Bu yılın başlarında Clariant, 2050 yılına kadar iklim değişikliğiyle uğraş yol haritasını belirleyen ve bilime dayalı iklim taahütlerini içeren 2030 sürdürülebilirlik gayelerine olan bağlılığını duyurdu.

Clariant 2015’ten bu yana, DJSI değerlendirmesinin inovasyon kısmında daima olarak düzgün bir performans sergiliyor. Bu yıl da mümkün olan en yüksek puanı almayı başaran şirket, inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ortasındaki ilişkileri güçlendiren bir ilerleme kaydetti. Bu ilerlemeyi, tertibin araştırma ve geliştirme yeteneklerinin odak noktası haline getiren Clariant, yüksek kaliteli inovasyon sonuçları elde etmek için sanayiyle yakın münasebetlerini de geliştirmeye devam ediyor.

Clariant Sürdürülebilirlik Dönüşümü Kısım Lideri Richard Haldimann ise mevzuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Bu sonuçlar, düşük karbonlu ve daha döngüsel bir iktisat için ticari faaliyetlerimizde sürdürdüğümüz dönüşüm gayretlerinin başarılı olduğunu gösteriyor. İnovasyon ve sürdürülebilirlik yeteneklerimizi birleştirerek, inançlı ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya çalışıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen