Pts. Nis 22nd, 2024


Yeni jenerasyon gayrimenkul platformu Yenihane, kesimdeki boşluğu dolduruyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül 2023 tarihinde yayınlanan “ücretli çalışan” istatistikleri bilgilerine nazaran, gayrimenkul kesiminde çalışan sayısı 122 bin 179’a ulaştı. Bu sayı 2009 yılında 33 bin düzeyindeydi. Gayrisafi yurt içi hasıla içindeki hissesi yüzde 3.7 olan gayrimenkul kesiminde dokümanlı gayrimenkul işletmelerinin sayısı da 55 bine yaklaştı. Farklı bölgelerde uzman olan gayrimenkul danışmanlarının sayısı giderek artarken, gayrimenkul almak, satmak ya da kiralamak isteyen müşteriler de gerçek gayrimenkul danışmanına ulaşmakta zorlanıyor. Kesimdeki büyümeye paralel olarak müşterilerin hakikat gayrimenkul danışmanlarına ulaşması daha kıymetli hale geldi.

Yenihane.com, kesimdeki gelişmeleri dikkate alarak, gayrimenkul danışmanları ile gayrimenkul müşterilerini bir ortaya getiriyor. Dala yönelik yenilikçi yapısı ile dikkat çeken platform, Yenihane Teknoloji A.Ş. bünyesinde faaliyete başladı. Platform, gayrimenkul danışmanlarını uzmanlık alanları ve bölgeleriyle eşleşen müşterilerle buluşturuyor. Yenihane Kurucu Ortağı ve CEO’su Aziz Özkan, platformun bölüme ve müşterilere sunduğu avantajları kıymetlendirdi. Özkan, bölüme inanç getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Doğru danışmanlar yanlışsız müşteriler

Yenihane CEO’su Şanlı Özkan, platformun bölüme yeni bir soluk getirdiğini belirterek, gayrimenkul almak, satmak, kiralamak ya da kiraya vermek isteyenlerin hem bölge hem de gayrimenkul çeşidi bakımından en hakikat gayrimenkul danışmanlarını platformda bulabileceğini söz etti. Özkan, “Yenihane’de müşteriler, muhtaçlıkları doğrultusunda en gerçek gayrimenkul danışmanlarını seçebiliyor. Gayrimenkul danışmanları da uzmanlık alanları ve bölgeleri ile eşleşen en hakikat müşterilerle etkileşim kurabiliyor.” kelamlarını kaydetti.

 

“Gayrimenkulde itimat ortamı oluşturmak istiyoruz”

“Sektördeki boşluğu dolduruyoruz!” diyen Ulu Özkan, Yenihane.com’un her iki tarafın çıkarlarını koruyarak, vakit ve maliyet tasarrufu sağladığına işaret ederek, “Yeni jenerasyon gayrimenkul platformu olan Yenihane’nin teknolojik altyapısı gelişmiş algoritmalarla tasarlandı. Yazılımcı kimliğim ile sistemin dizaynını şahsen kendim yaptım. Geliştirdiğimiz sistem, her tarafın gereksinimlerine yanıt verebiliyor. Ayrıyeten, her taraf kendisine en uygun kişi ile eşleştiği için verimli bir iş birliği kurulabiliyor. Böylelikle gayrimenkul alım, satım ve kiralamalarında inanç ortamı oluşturmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

 

Yenihane.com’un hizmet prensibi

Yenihane Kurucu Ortağı ve CEO’su Şanlı Özkan, platformun yapısı hakkında şu bilgileri verdi: “Platforma üye olan müşteriler gereksinimlerine nazaran talep oluşturuyor. Bölgenin uzmanı gayrimenkul danışmanları, müşterinin talebini inceleyerek istek gönderiyor. Müşteri de istekleri inceleyerek danışman seçebiliyor. Böylelikle müşteriler, gayrimenkul planı yaptıkları ve bilgi sahibi olmadıkları bölgenin uzmanı gayrimenkul danışmanıyla iş birliği kurabiliyor. Danışmanların uzmanlık bölgenizde kim konut arıyor kim meskenini satıyor kim kiralık arıyor kim kiraya vermek istiyor, Yenihane’de hepsini görmek mümkün…”

 

“Gayrimenkul danışmanları puanlanabiliyor, yorum yapılabiliyor”

Yüce Özkan, “Geliştirdiğimiz algoritma, platform üzerinden açılan talepler ile bu talebe gelen istekleri pahalandırıyor. Böylelikle hangi talep hangi danışmana uygunsa müşteriye seçim hakkı veriyor. Örneğin; Antalya’daki yerini satmak isteyen lakin farklı bir kentte yaşayan bir müşteri, Antalya bölgesinde uzman olan arsa ya da gayrimenkul danışmanıyla kolaylıkla eşleşebiliyor. Böylelikle müşteri, farklı bir bölgenin gayrimenkul danışmanıyla çalışmak zorunda kalmıyor. Açılan talebin bölgesi yahut gayrimenkul kategorisi uygun değilse istek yapılamıyor. Bu avantajı gayrimenkul danışmanları da kullanabiliyor; uzmanı olmadıkları bölge ya da gayrimenkul kategorisindeki taleplerle eşleşmiyorlar. Ayrıyeten, müşteriler çalıştıkları gayrimenkul danışmanlarını puanlayıp, haklarında yorum yapabiliyor.” kelamlarını aktardı.

 

Üyelik ve talep açmak ücretsiz

Türkiye’nin yeni jenerasyon gayrimenkul platformu Yenihane.com, dala yeni bir soluk getiriyor.

Gayrimenkul danışmanlarını yanlışsız müşterilerle, müşterileri de hakikat danışmanlarla eşleştiren gayrimenkul platformuna fiyatsız üyelikle giriş yapılabiliyor, talepler için fiyat talep edilmiyor. Platformun avantajlı premium hizmetleri için gayrimenkul danışmanlarından aylık makul bir fiyat talep ediliyor. Yenihane’nin birinci üyesi olan gayrimenkul danışmanlarına, yüzde 50 indirimle ömür uzunluğu potansiyel müşterilere ulaşma ayrıcalığı tanınıyor. Lansmana özel abonelikler birinci 3 ay fiyatsız sunuluyor. Yenihane.com’un yazılım altyapısı, birebir vakitte yazılımcı olan platformun CEO’su Ulu Özkan tarafından tasarlandı. Gayrimenkul dalına yönelik uçtan uca tahlilleri ile dikkat çeken platformun taşınabilir uygulaması kısa müddet sonra kullanıma sunulacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen