Pts. Tem 8th, 2024

Çocukların, dijital uygulamalar ve televizyon karşısında harcadıkları vakti 21. yüzyıl marifetlerini artırarak geçirmeleri için eğitici ve eğlenceli programlar hazırlayıp sunan Da Vinci’nin sevilen programlarından “Araştırmacı Takım”’ın sinema versiyonu “Dünya Tuhaflaştı”, 5 Aralık Pazar 13.30’da Da Vinci TV’de yayınlanacak.

Araştırmacı Takım’ın eğlenceli kahramanları Olympia, Otis ve Oona “Dünya Tuhaflaştı” sinemasında, Bayan O’nun 100 yıllık hizmetini kutlamak ve onun bir casus olarak son misyonunu görmek için heyecan verici bir macera ile vakitte geriye gidiyorlar. Lakin geri döndüklerinde, ezkaza geçmişi değiştiriyorlar ve Tuhaf Todd’un, Araştırmacı Takım’ın başına geçtiğini farkediyorlar. Otis ve Oona vakit çizelgesini değiştirebilecekler mi, yoksa dünya sonsuza kadar tuhaf olmaya mahkum mu olacak?

Çocukların keyifli bir sinema izlerken; temel matematik, dolaylı akıl yürütme, sorun çözme, mantık, bulmaca, matematiksel düşünme, sayılar ve süreçler üzere hususlarda derslerine yardımcı olacak halde hazırlanan Araştrmacı Takım’ın Dünya Tuhaflaştı isimli sineması, 25’er dakikalık 2 kısım halinde ekranlara gelecek.

Kidscreen Awards’da En Yeterli Animasyon Programı ve Daytime Emmy’de En Uygun Çocuk Programı seçilen Araştırmacı Grup, çocuklar için bugüne kadar yapılmış programlardan farklı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Garip ve bilhassa tuhaf olan her şeyi araştıran, çocuklar tarafından yönetilen yüksek teknolojili bir tertibin maceralarını anlatan programda, ekipteki çocuklar, yaşadıkları yerdeki problemleri çözmek ve hatta insanlığı kurtarmak için fikirler geliştiriyor ve tahlil yolları ortaya koyuyorlar.

Çocukların hayatlarının her anında ve fark etmeden öğrenme sağlayan Da Vinci TV; Türkiye’de Digitürk 164. Kanal, D-Smart 127. Kanal, Türksat Kablo TV 461. Kanal, Turkcell TV+ 98. Kanal ve Türk Telekom Tivibu 126. Kanal üzerinden 24 saat HD yayınlanıyor. Da Vinci TV’nin itinayla seçilmiş ödüllü programlarına ve orjinal imallerine “Da Vinci Kids Taşınabilir Uygulaması” üzerinden de erişilebiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen