Paz. Eki 6th, 2024

İşaret Lisanını ‘İşaret Eden’ Fikirle Marvel Studios’tan Eternals Özel Gösterimi!

Disney Türkiye, DEM Derneği ile Birlikte İşitme Engellilere Özel Detaylı Alt Yazılı Gösterim Düzenledi.

Marvel Studios’tan Eternals sinemasıyla bir birinci yaşandı. Eternals karakterlerinden Makkari, kainatın en süratli kahramanlarından biriydi ve işitme engelliydi… Bu harika kahramandan ilham alan Disney Türkiye, işiten toplum ile sağır toplum ve işitme engelliler ortasında acıma hissinden uzak diyalog alanları yaratmak ve sıkıntılara kolektif halde tahliller üretmek için faaliyet gösteren DEM derneği ile birlikte işitme engelli bireyler için detaylı alt yazı ile Eternals özel gösterimi gerçekleştirdi.

The Walt Disney Company, Türkiye, İsrail ve Yunanistan Stüdyo ve Entegre Pazarlama Yöneticisi Armağan Ulusal İnkaya gösterim ile ilgili şu kelamları lisana getirdi: “Şirketinizin en kıymetli önceliklerinden biri çeşitlilik ve kapsayıcılık. Bugün burada olmaktan çok memnunuz zira DEM Derneği ile birlikte bütün dünyada olduğu üzere Türkiye’de de çok büyük ilgi gören Marvel Studios Eternals sinemamızın detaylı alt yazı versiyonunu işitme engelli sinema severler ile birlikte izleyeceğiz. Bunun çok hoş bir başlangıç olduğunu umuyoruz.”

Dem Derneği’nden Diclehan Sönmezoğlu da bahisle ilgili yaptığı açıklamada: “Dernek olarak #koşaradımaltyazıya sloganıyla detaylı alt yazının sağır ve işitme engelli bireyler için gerekliliğinin, aslında erişilebilirlik için bir hak olduğunun savunuculuğunu yapıyoruz. Disney Türkiye ile detaylı alt yazının olduğu Eternals özel gösteriminde iş birliği yapmaktan, savunduğumuz kıymeti örneklemekten ve işitme engelli ve sağır bireyler ile paylaşmaktan memnunluk duyuyoruz.” dedi.

Disney Türkiye’nin yaratıcı ajansı ÜBER, farkındalık yaratmak ismine gösterim için özel bir afiş çalışması hazırladı.Bu afiş çalışmasında başlık ve metin olarak yalnızca işaret dilli/el alfabesi kullanıldı. Sessiz alfabenin tipografik kullanımı için elle çizilen özel bir font hazırlandı.

Eternals sinemasının detaylı alt yazılı kopyası birebir vakitte 19-25 Kasım tarihleri ortasında Kanyon Cinemaximum’da işitme engelli sinemaseverlerle buluştu.

Bu gösterim ile The Walt Disney Company’nin en kıymetli önceliklerinden olan çeşitlilik ve kapsayıcılık çerçevesinde herkesin sinema tecrübesini doyasıya yaşayabilmesi ve detaylı alt yazının yaygınlaşması ismine bir adım atılmış oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen