Sal. Eki 1st, 2024

Daha evvel de Dokuz Eylül Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile de iş birliği protokolü imzalayan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Uşak Üniversitesi ile de iş birliği protokolü imzaladı. Türkiye’de sıhhat, mühendislik, eğitim, sanat, spor, tarım, ormancılık, besin ve hayvancılığın geliştirilmesi ve modernize edilmesine yönelik sanayi-üniversite iş birliğinin sağlanması gayesiyle gerçekleşen imza merasimi sonrasında, bu kapsamda projeler geliştirilmesi ve katma bedeli yüksek üretimler yapılması karara bağlandı. Ayrıyeten cam, seramik, dokuma üzere alanlarda pilot üniversite olarak tanınan Uşak Üniversitesi’nin, EGİAD üyelerinden bu kapsamda faaliyette bulunan şirketlerle iş birliği sağlaması ve öğrencilerin istihdam edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

Protokol merasimine EGİAD İdare Şurası Lideri Alp Avni Yelkenbiçer, Lider Vekilleri Cem Demirci, Fatih Mehmet Sancak, İdare Konseyi Üyeleri Süleyman Tavır, Pınar Berberoğlu, Müge Şahin, Genel Sekreter Prof Dr. Fatih Dalkılıç, Sanayi, Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik Komitesi Lideri Ceren Sertdemir Yavuz, Lider Vekili Remzi Uslu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Atike İnce Yardımcı iştirak gösterdi.

Törende 66 ülkeden 3400 yabancı öğrencisi ile dokuma, seramik ve cam alanlarında pilot okul olarak yaptıkları faaliyetleri aktaran Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, EGİAD ile meslek aktiflikleri yapabileceklerini söz etti. Savaş, “Çocukları güzel yönlendirmek mentorlük yapmak gerekir. Kendilerine yol haritaları seçmeleri için yardımcı olmak gerekir. Sivil toplum kuruluşlarında aktif olmalarını öneriyoruz. Güzel bir bilim insanı olmaları öncelikleri olsun istiyoruz. Öğrencilerimize ne yaparsanız yapın, en güzelini yapın teklifinde bulunuyoruz. Mukadderatımız geri kalmışlık olmamalı, öğrencilerimizin bilime ait projeler üretmelerini öneriyoruz. Öğrencilerimizin çok çalışmalarını destekliyoruz” dedi. Matematik alanına kendini adadığını da belirten Prof. Dr. Ekrem Savaş, başarılı ömür sürecini de sanayicilerle paylaştı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, Üniversitede Teknopark kurulması sürecini de aktararak, “Yüzde 50 oranında doluluk sağladık. Arge firmalarımız tartıda. Ülke endüstrisinin memleketler arası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması niyetiyle teknolojik bilgi üretmek, eserde ve üretim prosedürlerinde yenilik geliştirmek, eser kalitesini yahut standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, araştırmacı ve vasıflı şahıslara iş imkânı sağlamak gayesindeyiz. Katma bedelli işler yapmaya açığız. Kim çalışırsa sırtımızda taşımaya hazırız” dedi. 100 öğrencinin iştiraki ve 36 öğrencinin istihdamı üzerine İstihdam Merkezi açtıklarını da tabir eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nden mezun olan gençlerin kentten kopmaması için çalışmalar yürüttüklerini de vurguladı.

Daha evvel de Dokuz Eylül Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile de işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan EGİAD İdare Şurası Lideri Alp Avni Yelkenbiçer ise, Üniversite – Sanayi iş birliğinin kıymetinin şuurunda olan bir STK olarak üniversiteler ile ortak projeler geliştirmeye kıymet verdiklerini tabir etti. AR-GE projeleri, bilişim bölümünde yenilikçi çalışmalar ve girişimcilik kıssalarının üniversitelerden çıktığını vurgulayan Yelkenbiçer, “Üniversite – sanayi işbirliğinde, araştırmalar gerçekleştirmek, teşebbüsçüler ve piyasalar ortasındaki işbirliğini artırmak, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknolojisi ağır üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere ahengini sağlamak, yatırım imkanları yaratmak bilgi ve teknoloji transferini kolaylaştırmak, yüksek katma pahalı, Ar-Ge’ye dayalı ileri teknoloji eser ve hizmetlerin üretilmesine takviye olmak hedefindeyiz” dedi. Konuşmasında EGİAD’ın tanıtımına da yer veren Yelkenbiçer, Meslek Günleri, Sanayi Günleri, Girişimcilik çalışmalarına her vakit dayanak vermeye hazır olduklarını söz etti.

Yapay zekaya ait değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda yakın vakitte iş gücünün dönüşüme uğrayacağı ve gençlere bu bahiste büyük iş düştüğü kaydedildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen