Paz. May 5th, 2024


Atina, Yunanistan, 21 Eylül 23 – Seçkin marinaları bünyesinde barındıran D-Marin, sürdürülebilirlik taahhütleri kapsamında Türkiye ve Hırvatistan’daki beş marinasıyla başlayarak 1,7 milyon euro bedelinde bir güneş paneli ağı kurmaya hazırlanıyor. 

Yunanistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Karadağ, Hırvatistan, İtalya ve İspanya’da toplam 20 marina işleten D-Marin, güçte kendi kendine kâfi hale gelmek hedefiyle yenilenebilir kaynaklara yaptığı mevcut yatırımları artırmak için güneş panellerinden faydalanacak. 

İlk kademede halihazırda Hırvatistan’ın Borik, Mandalina ve Dalmaçya marinalarında konseyimi tamamlanan güneş panellerine yönelik çalışmalar, D-Marin’in Türkiye’deki marinalarından Didim ve Turgutreis’te devam ediyor. Yılda 4,9 GWh, yani 1.345 hanenin yıllık güç tüketimine muadil güç üretecek güneş panellerinin, D-Marin’in ilgili beş marinadaki toplam güç tüketiminin %71’ini karşılayarak şirketin bu iki bölgedeki karbon ayakizini kıymetli ölçüde azaltması bekleniyor.

D-Marin Sıhhat, Güvenlik ve Etraf Sorumlusu Areti Priovolou’nun hususla ait açıklamaları şu istikamette: “Çevresel, Toplumsal, Yönetişim (ÇSY) stratejimiz, tüm faaliyetlerimizin özünü oluşturuyor. Güneş gücüne yaptığımız bu yatırım, karbon ayakizimizi daima olarak azaltma seyahatimizde değerli bir dönüm noktasını temsil etmenin yanı sıra Bilime Dayalı Maksatlar teşebbüsü (SBTi) yolundaki taahhüdümüzde de bir sonraki kademeyi işaret ediyor. 

Güneş gücü santrallerinin yenilenemeyen kaynaklardan elde edilen güç ölçüsünde değerli bir azalma sağlayacağının farkındayız. Bu sayede, seçkin marina hizmetleri vermeye devam ederken yuvamız dediğimiz harika yatçılık destinasyonlarını aktif formda koruyabileceğiz. Kendi kendine yetebilen bir marina ağı oluşturma amacımız doğrultusunda 20 D-Marin marinasının tamamında güneş panelleri kuracağız.” 

Güneş paneli yatırımları projesi, D-Marin’in ÇSY stratejisinin ve bugünün ve gelecek kuşakların sürdürülebilir marinalarını yaratma vizyonunun bir modülünü oluşturuyor. D-Marin’in ÇSY kontrollerini gerçekleştirmekten sorumlu olan ve işletme sürdürülebilirliği alanında global otorite kabul edilen Ecovadis, D-Marin’i çevresel uygulamalar açısından küresel düzeyde cümbüş şirketleri ortasında birinci %30’da gösteriyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen