Paz. May 19th, 2024

Kedi sahiplerinin yüzde 83’ü, sistemli sıhhat denetimi dışında farklı gayelerle veteriner tabip ziyaretine gidiyor. Her 10 kedi sahibinden 4’ü veteriner kliniğine bir hastalık yaşandığında tedavi maksatlı gidiyor. Meğer erken teşhis, insanlarda olduğu üzere hayvanlarda da hayat kurtarabilir. Bu nitekim hareketle Royal Canin Türkiye, kedilerin sistemli sıhhat hizmetlerine erişimi için her yıl düzenlediği “Kedinizi Veteriner Tabibine Götürün” toplumsal farkındalık projesinde bu yıl hayvan sahiplerine bir soruyla ulaşıyor: “Onu tam olarak anladığınıza emin misiniz?”

Kediler tabiatları gereği hastalık semptomlarını saklama ya da hastalıkları lakin kritik bir noktaya ulaştığında gösterme eğilimine sahipler. Bunun sonucunda, vakitlerini olabildiğince birlikte geçirseler bile hayvan sahiplerinin semptomları keşfetmesi gecikebiliyor. Royal Canin Türkiye’nin hayata geçirdiği araştırmanın sonuçlarına nazaran, hayvan sahipleri ortalama olarak 11 ayda bir kedilerini veteriner tabibe götürüyor. Kedi sahiplerinin yüzde 83’ü, sistemli sıhhat denetiminden farklı gayelerle veteriner doktor ziyaretine gidiyor. Her 10 kedi sahibinden 4’ü veteriner kliniğine bir hastalık yaşandığında tedavi hedefli gidiyor. Meğer nizamlı veteriner doktor denetimleri ve erken teşhis, insanlarda olduğu üzere hayvanların da ömrünü kurtarabilir.

Royal Canin, kedi sahiplerinin farkındalığını artırabilmek ve kedilerin daha sık sıhhat denetimlerinden geçirilmelerini teşvik edebilmek maksadıyla her yıl gerçekleştirdiği “Kedinizi Veteriner Tabibine Götürün” kampanyasını bu yıl, 15 Kasım-15 Aralık tarihleri ortasında hayata geçiriyor.

‘Hayvanlar için daha düzgün bir dünya’ misyonu kapsamında çalışmalarını sürdüren Royal Canin, İstanbul Veteriner Doktorlar Odası (İVHO), Kedici Veteriner Doktorlar Derneği (KEDVET), Klinisyen Veteriner Tabipler Derneği (KLİVET), Küçük Hayvan Veteriner Doktorları Derneği (KHVHD) ve Acil Veteriner Tabipleri Derneği (TuVECCA) ile ortaklaşa çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Royal Canin, “Kedinizi Veteriner Tabibine Götürün” kampanyası ile evcil hayvan sahiplerini kedileri için sistemli sıhhat denetimleri planlamaya teşvik ederken hami hekimlik uygulamalarının ehemmiyeti konusunda farkındalık yaratmayı ve kedilere yönelik sıhhat hizmetlerini güzelleştirmeyi amaçlıyor.

Kedi sahiplerinin bu süreçte gereksinim duyabileceği her türlü bilgi ve bakım teklifini, kampanya için yaratmış olduğu kedimklinikte.com web sitesinde bir ortaya getiren Royal Canin, site üzerinden, kedi sıhhati, bakımı ve klinik ziyaretlerinde dikkat edilmesi gerekenleri hayvan sahiplerinin bilgisine sunuyor. Hayvan sahipleri birebir vakitte, kedi psikolojisi, davranışları ve hayvan beslenmesine dair gerçek bilinen yanlışları da web sitesinde yer alan görüntüler aracılığıyla keşfedebiliyor.

Kampanya kapsamında sokaklarda ve bakımevlerinde yaşayan hayvanları da unutmayan Royal Canin, #kedimklinikte etiketiyle toplumsal medyada yapılacak her paylaşım karşılığında 1 kg mama bağışını bakımevlerine ulaştırma taahhüdünde bulunuyor.

Düzenli sıhhat denetimleri, hayat kurtarıyor

Kedilerimiz ile ömür uzunluğu birlikteliğin nizamlı veteriner tabip denetimleri ile mümkün olduğunu söz eden Royal Canin Türkiye Bilimsel Bağlantı ve Alakalar Uzmanı Veteriner Tabip Tilbe Babakıray, kampanya ile ilgili şunları söyledi: “Hayata geçirdiğimiz bu toplumsal farkındalık kampanyası ile birlikte, kedilerin yavruluk periyodundan itibaren tertipli veteriner kliniği ziyaretlerine başlamasını teşvik etmek istiyoruz. Zira kurum olarak, tertipli denetimler sayesinde hayvan sahiplerinin kedi sıhhati, bakımı ve beslenmesine yönelik veteriner doktorlardan edineceği uzman bilgilerin, kedilerimize uzun ve keyifli bir ömür için en uygun talihi vereceğine inanıyoruz. Ömür uzunluğu memnun ve sağlıklı bir birliktelik için biz hayvan sahiplerinin en büyük dayanak noktası veteriner doktorlar. Tertipli sıhhat denetimleri ve erken teşhis her yıl milyonlarca insanın ömrünü kurtarıyor, bu durum hayvanlarımız için de geçerli.”, dedi.

Babakıray kelamlarına şöyle devam etti: “Hayvan sahipleri kedilerine ne kadar çok kıymet verse ve onlara ne kadar vakit ayırsa da, kimi semptomları kaçırma yahut geç fark etme riskini göz önünde bulundurarak tertipli bir uzman takviyesi almaları son derece değerli. Kampanyamız ile, gözetici hekimlik ve önleyici sıhhat hizmetlerinin, hayvan dostlarımızın sıhhati üzerindeki kıymetini vurguluyoruz. Bunun için de, tüm kedi sahiplerini kampanyamızda buluşturuyor; veteriner doktor odaları, dernekleri ve ülkemizdeki veteriner doktorlar ile kedi sahiplerine sesleniyoruz: Onu tam olarak anladığınıza emin misiniz? İçinizde en ufak bir tereddüt dahi varsa; Kedinizi Veteriner Doktoruna Götürün!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen