Per. May 2nd, 2024

Tanınmış iki Apple uzmanı, birkaç gün arayla iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’in önceki modellerden daha büyük ekranlara sahip olacağını söylemişti. Böyle bir ekran büyümesi ile iPhone 16 Pro Max, şu ana kadarki tüm iPhone’lar arasında en büyük ekrana sahip olacak. Ve şimdi, Ross Young ve Ming-Chi Kuo’ya üçüncü bir kaynak daha katıldı.

Young gibi, bu sızıntı kaynağı da, iPhone 16 Pro ekranı için 6,3 inç ve 16 Pro Max ekranı için 6,9 inç boyutlarını sunuyor. Young, birkaç gün önce Twitter’da ek bir açıklama yapmadan iki iPhone 16 Pro modeli için aynı ekran boyutlarından bahsetmişti.

Bu hafta başlarında Ming-Chi Kuo, Twitter’da Apple’ın kamera tedarikçileri hakkında bir bilgilendirmede bulundu. Analist, her iki iPhone 16 Pro modelinin de gelecek yıl periskop kameralara sahip olacağını söyledi. Kuo, Apple’ın bu amaçla daha küçük Pro modelinin boyutunu artıracağını söyledi. Bir ekran boyutu açıklamadı, ancak daha büyük bir ekranın Apple’ın daha küçük Pro modelinin içine bir periskop yakınlaştırma kamerası yerleştirmesini sağlayacağını söyledi.

Ancak Apple’ın iPhone boyutunu arttırmak için başka nedenleri de olabilir. Örneğin iPhone 16 Pro modellerinin katı hal düğmelerine sahip olmaları için telefonun içinde daha fazla donanıma ihtiyaç duyulacaktır.

Yine de henüz bu boyutlar doğrulanmış değil ve Apple’ın iPhone 16 tasarım parametrelerini değiştirmek için bolca zamanı var. 2024 iPhone’ların aynı yılın Eylül ayına kadar piyasaya çıkması beklenmiyor.

Unknownz21 adıyla anılan üçüncü bir sızıntı kaynağı Twitter’da Young ve Kuo’nun iddialarını destekliyor. Söylediğine göre Apple, büyütülmüş ekran boyutlarına ve periskop lenslere sahip iki iPhone 16 Pro modeli üzerinde çalışıyor.

Unknownz21, önümüzdeki yılın akıllı telefonlarının ekran boyutlarından 6,3 inç ve 6,9 inç şeklinde bahsediyor.

iPhone 15 Pro modelleri, daha önceki modellere benzer şekilde 6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarına sahip olacak. Genel tasarım değişikliklerine rağmen, bu boyutlar yıllardır standart iPhone Pro boyutları olarak karşımıza çıkıyor.

Yine de, iPhone 16 serisinin yayımlanması için bir yıldan uzun bir süre bulunuyor ve Apple’ın 2024 iPhone modellerinin son tasarımına karar vermeden önce farklı fikirleri incelemek için bolca vakti var.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen