Cum. May 3rd, 2024

Ülkemizde oynanan birinci tek kişilik oyun olan Bir Meczubun Hatıra Defteri’ni Genco Erkal 50 yıl sonra yine yorumluyor. Usta oyuncu Genco Erkal, ‘Bir Meczubun Hatıra Defteri’ ile 9 Aralık Perşembe günü saat 20:30’da Trump Sahne’de sanatseverlerle buluşuyor.

NikolayGogol’un en sevilen hikayelerinden Bir Mecnunun Hatıra Defteri, kara mizah cinsinin en düzgün örneklerinden biri olup izleyenleri güldürürken düşündürüyor. Direktörlüğünü ve oyunculuğunu ünlü tiyatrocu Genco Erkal’ın üstlendiği oyun, yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları anlatıyor.

Gogol tarafından yazılan oyunda, takıntıları olan bir devlet memurunun gündelik yaşantısı ve iş hayatının dışında toplumsal sınıf olarak kendisine zıt, soylu bir ailenin kızına aşık olması ve aşkını karşılıklı sanması üzerine gelişen olaylar yer yer mizahi ancak ağır olarak dramatik bir biçimde anlatılıyor. İçinde bulunduğu ruhsal durumdan ötürü yaşadıklarını çok farklı formlarda yorumlayan karakter oyunda izleyiciyi kendi hayatının içine çekip, his dolu anlar yaşatıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen