Cts. May 18th, 2024

Değirmendere Üst Mahalle Osmanlı Devri Tarihî Hamamı’nda Gölcük Belediyesi tarafından başlatılan onarım çalışmalarında sona gelindi.

Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, ilçede bulunan tarihi ve kültürel pahalara sahip çıkarak, ilçe turizmine kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Lider Sezer’in teşebbüsleri ile Değirmendere Üst Mahalle’de bulunan Osmanlı Devri Tarihî Hamamı’nda başlatılan onarım çalışmalarında sona gelindi. Kocaeli Kültür Varlıkları Müdafaa Bölge Konseyi ile Müdafaa Uygulama ve Kontrol Ofisi (KUDEB) kontrolünde sürdürülen çalışmalar ile harabe haldeki tarihi yapı tekrar ayağa kaldırıldı.

OSMANLI MİRASI TEKRAR HAYAT BULDU
Tarihi hamamda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, onarımdaki son durum hakkında bilgiler aldı. Çalışmaların kısa müddette tamamlanacağını açıklayan Lider Sezer, “Hamam işlevine uygun yapılan onarım çalışmalarının, mermer kaplanması, yapının giriş kısmına sundurma yapılmasıyla, inşallah en kısa müddette tamamlayacağız. Tarihî mirasın korunması yanında; ilçemiz turizmine de katkı sağlayacak onarım çalışmamız ilçemize güzel olsun” dedi.

İLÇE VE BÖLGE TURİZMİNE KATKI SUNACAK
Onarım çalışmalarının kısa müddette tamamlanması hedefleyen tarihi hamam, hamam işlevi ile hizmete açılacak. İlçe ve bölge halkına hamam olarak hizmet vermeye başlayacak tarihi yapı, turizm alanında da bölgenin kalkınmasına katkı sunacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen