Cts. May 18th, 2024

BTP Genel Lideri Hüseyin Baş: Ülkeyi ‘Kurtuluş savaşı veriyoruz’ ismi altında Amerika’nın sömürge modeline mahkûm ettiler. Bir de kalkıp diyorlar ki, ‘bu işin üstesinden geleceğiz.’ Kardeşim, 20 yıldır bu ülkeyi ben mi yönetiyorum. 20 senede yapamadığın neyi yapacaksın?

Aksaray’da partililere hitap eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş, son ekonomik gelişmeleri ve iktidardan gelen açıklamaları kıymetlendirdi.

Hükümet üyelerinin Çin modeli diyerek dövizdeki yükselişin ihracatı artırmaya yarayacağı istikametindeki telaffuzlarına dikkat çeken Baş şunları söyledi; “Senin Çin modeli dediğin Çin’in battığı modeldir. İhracat, ihracat, ihracat diye diye kavramlar üzerinden sizi, bizi kandırmaya çalışıyorlar. Lakin merak etmeyin, Hüseyin burada, o maskeleri düşüreceğiz, asla fırsat vermeyeceğiz. İhracat rekor kırdı, diyorlar… Senin ihracat dediğin bir tane ambargoya bakar! Sen artık baş tutuyorsun, Almanya bizi kıskanıyor, ey ABD…! Bütün ticaretini ihracata dayalı yaptın, adam gelip sana diyecek ki, şunu bunu içeri at! Senin de elin mahkûm, yapmazsan ticaretin bitecek! Yani Türkiye’deki demokratik ve ulusal ögelerin tamamını yabancının eline peşkeş çekilmesinin ismidir bunların sistemi.”

“Çin yanlıştan Ulusal İktisat Modeli ile döndü”

Aksaray konuşmasında “Bizim elimizde Ulusal İktisat Modeli var diyoruz, bunu boşuna söylemiyoruz” diyen BTP Önderi şöyle devam etti; “Milli İktisat Modeli dünyada eşi gibisi olmayan bir modeldir. Bu modelde denir ki, bir ülkenin en büyük pazarı iç pazarıdır. Çin yıllarca ucuzdan, bedavadan çalışalım, şu dünyaya mal satalım diye uğraşıp durdu. Dünya dediğin de ABD… Dünyadaki tüketimin üçte birini ABD yapıyor. Yani ihraç ettiğin her 3 eserden biri ABD’ye masraf, orada tüketilir. Devletlerin bütün problemi ise ABD’ye mal satma yarışı… Bu model ihracata dayalı bir model değil, ABD’nin dünyayı sömürme modelidir. Neden? Ben ABD’ye gittim. Orada ‘Made in USA’ yazan bir şey bulamadım. Bütün malları ürettirir, kendi kağıdını (dolar) boyayıp bunları satın alır, kendi vatandaşına bunu tükettirir! Dünya devletlerine de der ki, büyümek istiyorsanız ihracat yapın… Çin de yıllarca bu modelle büyümeye çalıştı. Baktı ki 2010’lu yıllara yanlışsız bu iş bu türlü gitmiyor. Krizler yaşadı. Rusya, 2008’den beri Ulusal İktisat Modeli’ni (MEM) uyguluyor. 2013’te merhum Prof. Dr. Haydar Baş, Duma’da sunum yaparak dünyada MEM’in Rusya’da uygulandığını ilan etti. Çin de, Duma’da ve Rusya’da hükümette vazifeli dünyaca ünlü iktisatçı Prof. Dr. Vladimir Lisickin sayesinde bu modeli öğreniyor. Lisickin, Çinli yetkililere ‘Biz bu türlü bir model uyguluyoruz’ diyor. Prof. Dr. Haydar Baş’ın çok sık söylediği bir sözü var: ‘Senin 1.5 milyar nüfusun var. Niçin sağda solda pazar arıyorsun?’ Çin diyor ki, sahiden hakikat söylüyorsun. Kendi vatandaşımıza ticaret yapsak, zati dünyanın en güçlüsü oluruz. Bunun örneğini nerede görüyoruz? Bakın, bir kaç yıl evvel Çinli Huawei firmasına Avrupa’da, ABD’de ambargo uygulandı. Çin bunu takmadı zira kendi pazarı var.”

“20 yıldır bu ülkeyi ben mi yönetiyorum”

Konuşmasında partisinin tahlillerini de ortaya koyan Hüseyin Baş şunları söyledi; “Türkiye’de uygulanması gereken sistem -yetkililere seslenelim lakin bunu beceremezler, biz tekrar vazifemizi yapalım- vatandaşın alım gücünün yükseldiği, Türk milletinin dünyanın en güçlü tüketicisi haline getirildiği sistemdir. Sen bunu yaparsan bu ülkede teknolojik gelişim, kültürel gelişim olur ve ürettiğin malın peşinden bütün dünya koşar. Aksi takdirde ne olur? Bunlar ihracat yapacak… Sen uzay üssü, katma bedeli yüksek teknolojik eser ihraç ediyorsun da, haberimiz mi yok! İhracat dediğin, iki tane kravat, üç tane pantolon, dört tane bilmem ne… Senin durumun bu! Ülkeyi ‘Kurtuluş savaşı veriyoruz’ ismi altında Amerika’nın sömürge modeline mahkûm ettiler. Bir de kalkıp diyorlar ki, ‘bu işin üstesinden geleceğiz.’ kardeşim, 20 yıldır bu ülkeyi ben mi yönetiyorum. 20 senede yapamadığın neyi yapacaksın? Nisan, Mayıs aylarında iktisat çok âlâ olacakmış! Ne olacakmış?”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen