Paz. May 5th, 2024

ATP’nin 03.12.2021 tarihinde gerçekleşen İnanılmaz Genel Heyet Toplantısı’nda Korhan Kurdoğlu, Erhan Kurdoğlu, Tuncer Esaslı, Prof. Dr. Nafiz Arıca ve Cemil Müjdat Altay İdare Şurası üyeleri olarak seçildi.

ATP, bünyesine katılan yeni Bağımsız İdare Heyeti üyeleri ile daha güçlü!

ATP’nin 03.12.2021 tarihinde gerçekleşen İnanılmaz Genel Konsey Toplantısı’nda yeni İdare Konseyi üyesi seçimi de gerçekleştirildi. Beş üyeden oluşan İdare Kurulu’na Cet Holding İdare Konseyi Lideri Korhan Kurdoğlu, TFI Holding İdare Heyeti Lideri Erhan Kurdoğlu, Cet Holding Koordinatörü Tuncer Esaslı ve bağımsız üyeler olarak teknoloji kesiminden Cemil Müjdat Altay ve Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Tabiat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca seçildiler. Korhan Kurdoğlu, Erhan Kurdoğlu ve Tuncer Esaslı tekrar ATP İdare Şurası üyeliğine getirilirken, Cemil Müjdat Altay ve Prof. Dr. Nafiz Arıca birinci sefer ATP Bağımsız İdare Heyeti üyeliğine seçildiler.

Cemil Müjdat ALTAY (Bağımsız İdare Şurası Üyesi)

Kariyerine, 1978 yılında TÜBİTAK’ta başlayan Sn. Altay, 1981 yılında Netaş’a Ar-Ge Mühendisi olarak katıldı. Ar-Ge kısmında 16 yıl, değişik kademelerde, özgün eser tasarım projelerini hayata geçirerek büyümesinde kilit roller üstlendi. 2002 yılında Türk Telekom Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. 2004 yılında Netaş CEO’su vazifesine atanan Sn. Altay, şirketin eser sağlayıcı kimliğinden, Ar-Ge yapısı güçlü sistem entegratörü kimliğine geçişini gerçekleştirdi. Birebir periyotta Nortel’in VoIP teknolojileri için dünya çapında “Mükemmeliyet Merkezi”nin Netaş’ta kurulmasına liderlik etti. Netaş’ın Nortel paylarının One Equity Partner tarafından satın alınması ile “Netaş’ta dönüşüm” devrini başlattı. Kurumlara yönelik sistem entegrasyonunda faaliyet gösteren Probil şirketinin satın alınmasına öncülük etti ve Netaş’ı Türkiye’nin önder sistem entegratörü pozisyonuna getirdi.

Sn. Altay, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Kısmı’nı bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yaptı. Türkiye’nin elektronik ve bilgi teknolojilerine yapmış olduğu katkıları nedeniyle 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü.

Prof. Dr. Nafiz ARICA (Bağımsız İdare Şurası Üyesi)

Prof. Arıca, 1991 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Elektrik-Elektronik lisans derecesi aldıktan sonra, Deniz Kuvvetleri’nde dört yıl mühletle muhabere ve harekat subaylığı vazifelerinde bulundu. 1995 yılında, yüksek lisans ve doktora derecesini aldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kısmına katıldı. 2006 ve 2008 yılları ortasında araştırma çalışmalarını, Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Beckman Enstitüsü’nde ve Naval Postgraduate School, Monterey, CA Bilişim Bilimi Kısmında gerçekleştirdi. 2004 yılında Deniz Harp Okulu Bilgisayar Mühendisliği Kısmı’nda öğretim üyesi olarak katıldı ve kısım lideri olarak çalıştı.

2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Tabiat Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği kısmında öğretim üyesi olarak misyona başladı. Üniversite’nin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü misyonunu 4 yıl mühletle yürüten Prof. Arıca, hala Mühendislik ve Tabiat Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak vazife yapmaktadır.

Mevcut araştırmaları; yapay zeka, makine öğrenme ve bilgisayarla görü alanlarında obje tespit, tanıma ve takip, insansız hava araçları için yol planlama ve yüz sözü tahlili mevzularını içermektedir. IEEE ve ACM üyesidir. Prof. Arıca, Deniz Kuvvetleri Gücü kulübünde voleybol oynamış ve 5 sefer Ordu Ulusal olmuştur.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen