Paz. May 19th, 2024

BTP Önderi Hüseyin Baş; Bu kadroya bir tane genç on numara lazım, işte biz buyuz. Bu ekibe bu lazım. Biz bunu yaparız.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Lideri Hüseyin Baş partisinin Konya vilayet kongresine katıldı.

Baş, Hasan Öztürk’ün vilayet lideri olarak inanç tazelediği kongrede iktisat üzerine açıklamalar yaptı.

Temel besin fiyatlarındaki fahiş artırımlara değinen BTP başkanı, tarımın Avrupa Birliği talimatlarıyla bitirilmesinin bugünkü tabloyu ortaya çıkardığını söyledi.

Hüseyin Baş, “Buğday dünyanın her yerinde rahatlıkla üretilebilen bir eser. Biz bugün bu eseri ithal ediyoruz, sonra da başlıyoruz ağlamaya ‘ekmeğin fiyatı bu kadar olur mu’ diye! Sen buğdayı bile ithal edersen ekmeğin fiyatı buraya gelir. Niçin? Biz bu buğdayı ithal ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu nizamdan bugüne kadar kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden biriydi. Sonra kimi aklı evveller çıktı ve ‘Hayır, tarım yapmayacaksınız’ dediler. Bunun karşılığında bize ne vaat ettiler? Sizi Avrupa Birliği’ne alacağız dediler. Size bol bol Euro vereceğiz dediler. Sizi paraya bulacağız dediler. Bizimkiler de, ‘Aman Allah’ım bir şeyler oluyor, kabul edelim’ dediler ve tarımı bıraktık.” sözlerini kullandı.

“Dövizi yükseltip Çin modeli diyenlere inanmayın”

Dövizdeki artışın ihracatın önünü açacağını tez eden iktidar etraflarının buna da Çin modeli dediğini belirten Hüseyin Baş, bunun büyük bir kandırmaca olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı; “Bugün yaptıkları şey keyifli bir azınlık oluşturmaktır. Bugün ülkede ihracat yapan kaç tane firma var ki? Mesela burada bir sürü insanız, ortamızda ihracat yapan var mı? Binde dört. Geri kalanımız ne yapıyor? Bu ihracat yapanlar varlıklı olsun diye gidiyoruz tıpkı insanlara oy veriyoruz Günün sonunda ne olacak biliyor musunuz? Bizim ihracat yaptığımız ülkeler ki bu hangi ülke olursa olsun… Dünyada üretilen bütün mamullerin yaklaşık 35’i bugün Amerika Birleşik Devletleri tarafından tüketiliyor. Yani dünyanın en büyük tüketici ülkesi, dünyanın en büyük alıcısı, dünyanın en büyük pazarı ABD. Bu ABD bize gelip, ‘Ben senin malını alırım lakin sen şu milleti bir sustur bakalım’ dediğinde, artık ne yapmak zorundasın; O milleti susturacaksın! Mesela gelip ‘Sizin bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünüz var, bayana seçme ve seçilme hakkı verdi. Bunu ellerinden alın bakayım’ dediğinde ne yapacaksın, onu elinden alacaksın, zira müşteri velinimettir. Şayet onun dediğini yapmazsan aç kalırsın. Yani bugün bize dayattıkları model Çin modeli değildir. Sizi kandırmalarına müsaade etmeyin! Bize dayattıkları model ABD’nin dünyayı sömürme modelidir.”

“Çin’i yanlıştan Haydar Baş döndürdü”

Çin’in ihracat yaparak büyüme metodundan, Ulusal İktisat Modeli’nde öngörülen kendi halkını kendine pazar yaparak büyüme metoduna geçtiğini belirten Hüseyin Baş, modelin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş’ın ‘Sen ihracat yaparak büyüme elde edemeyeceksin” kelamlarını hatırlatarak Çin’deki değişimi şu halde anlattı; “Çin bunu uyguladı mı? Evet, bunu uyguladı. Sonra Çin dedi ki, ‘Böyle ahmaklık olur mu? Ben niçin bu kadar uğraşayım’ dedi ve babamın tezine döndü. Neydi bu? Babam, Rusya parlamentosunda bulunan Prof. Dr. Vladimir Lisickin üzerinden Çin’e haber yolladı ve, ‘Sizin bir buçuk milyarlık bir nüfusunuz var. Bir devletin en büyük pazarı kendi vatandaşıdır. Hangi koşullarda? Vatandaşın cebinde para olduğu şartlarda! İşte biz diyoruz ki ‘Asgari fiyatı 10.000 lira yapacağız.’ Biz minimum fiyatı 10 bin lira yaparken sizin refahınızı düşündüğümüz kadar devletin de bekasını düşünüyoruz. Sizin paranız olursa bu ülkede ekonomik çarklar dönmeye başlayacaktır.

“Mantığa bak”

Devlet vatandaşına para verirse enflasyon olur formundaki tenkitlere de yanıt veren Hüseyin Baş, gurbetçiler üzerinden bir örnek verdi.

BTP başkanı şunları söyledi; “Bu Türkiye’nin her tarafında var. Esnafımız yıl uzunluğu ‘Yaz gelse de su gurbetçiler buraya para getirse’ diye bekler. Ben de diyorum ki kardeşim bunu gurbetçiden beklemeyelim. Bunu sana devlet olarak biz verelim. Yani gurbetçinin getirdiği para ekonomiyi canlandırıyor ancak devletin vereceği para ekonomiyi batıracak, mantığa bak! İşte bu sizi kandırma usulüdür. Bunlara kulak asmayın gelin bizi dinleyin!

Siyasetin genç 10 numarası

Türk siyasetinin muhtaçlığını futbol tabirleri üzerinden anlatan Baş, “Bütün takımları dışarıya atın demiyorum. Takımlar içeride dursun ancak bu kadroya bir tane genç on numara lazım, işte biz buyuz. Bu gruba bu lazım. Biz bunu yaparız. Bunu birinci kez kim yaptı biliyor musunuz? Bunu birinci kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaptı. Ne yaptı Atatürk? Bu, Ulusal İktisat Modeli’nin satırlarında yazar… Cumhuriyeti kurdu, artık hayal edin, bir devlet kurulmuş, devletin hiçbir şeyi yok, zira savaştan çıkmış. Pekala bu devlet bugünlere nasıl gelmiş? Mesela biz vilayet kongreleri sürecine Karabük’ten başladık. Karabük’ün girişinde demir çelik fabrikası var. Kim kurmuş? Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuş. Savaştan çıkmış bir ülke ne yaptı da bu kadar fabrikalar kurabildi? İşte Atatürk parayı piyasaya sürdü, vatandaşının cebine koydu. Vatandaşı da aldığı parayla birlikte eser üretmeye başladı. Bugün bizim anlattığımız tez tam olarak buna dayanıyor, Atatürk’ün uygulamasına dayanıyor.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen