Sal. Haz 11th, 2024

İzmir iktisat basınının duayen isimlerinden, İktisat Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Kurucu üyelerinden Ahmet Yener Özkesen (78) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

5 Aralık 2021 Pazar günü geçirdiği kalp krizi sonrasında Egepol Hastanesi’nde yoğum bakımda tedavisi süren Özkesen, 6 Aralık 2021 Pazartesi günü 13.30 sularında vefat etti.

Uzun yıllar Dünya Gazetesi’nin İzmir Temsilciliğini yapan, Ekonomik Tahlil ve Ekonomik Gündem Gazetelerinin Kurucusu olan Ahmet Yener Özkesen’in Ege Ekspress, İşte o gazeteci, Gazeteciler anlatıyor ve İzmir efsaneleri isimli 4 kitabı bulunuyordu.

Ahmet Yener Özkesen’in cenazesi, 7 Aralık 2021 Salı günü ikindi namazını müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nden kaldırılacaktır.

Ahmet Yener Özkesen kimdir?

1 Eylül 1943 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelen, Ege Üniversitesi İletişm Fakültesi Gazetecilik ve Halkla Bağlantılar Bölümü’nün birinci mezunlarından olan Ahmet Yener Özkesen, 1968 yılında Ege Ekspres gazetesinde meslek hayatına başladı.

1980-1994 yılları ortasında Türkiye’nin en kıymetli iktisat gazetesi Dünya Gazetesi’nde İzmir Temsilcisi olarak misyon yaptı.

1994 yılında, 2009 yılında vefat eden oğlu Özcan Özkesen ile Ekonomik Tahlil Gazetesi’ni kurdu. Ekonomik Tahlil Gazetesi’nin idaresini 2015 yılında kızı Bengü Özkesen’e bırakan Yener Özkesen, 2016 yılında Ekonomik Gündem Gazetesi’ni kurdu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan, Ekonomik Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi olarak meslek ömrünü sürdüren Özkesen, İktisat Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin kurucuları ortasında yer alıyordu. Yener Özkesen’in Ege Ekspress, İşte o gazeteci, Gazeteciler anlatıyor ve İzmir efsaneleri isimli 4 kitabı bulunuyordu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen