Sal. Haz 18th, 2024

Kadıköy Belediyesi güneş gücü panelleri ile kentin güç gereksinimini gidermek için Yenilenebilir Güç Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje birinci adımını Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin çatısına heyetimi başlayan güneş panelleriyle atıyor.

Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı, güneş panelleri suram alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Odabaşı, güneş gücü panelleri ile kurum binalarında 2030 yılı sonuna kadar 2,5 megawatt yenilenebilir güç yatırımı gerçekleştirerek karbondioksit emisyonunun azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. Odabaşı kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Kadıköy Belediyesi dünyanın ortak sorunu haline gelen global iklim krizi ile çabaya yönelik Sürdürülebilir Güç ve İklim Adaptasyon Hareket Planlarını 2018 yılında hazırladı ve 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt etti. Bu gayenin yüzde 6’sı ise, belediye binalarımıza ve alanlara yapılacak yenilikçi ve yenilenebilir güç projeleri ile gerçekleşecek. Projelerimizin birincisi, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurulan güneş panelleriyle hayata geçiyor. Kurulan paneller sayesinde, evlendirme dairesi binasının güç gereksinimi güneşten karşılanacak. Belediyenin gayesi 2024 yılı sonuna kadar kurum binalarında 1 megawatt yenilenebilir güç yatırımı gerçekleştirerek, 700 ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasını sağlamak ve 2030 yılı sonuna kadar da bunu 2,5 megawatta çıkartmak.”

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin 2000 metrekarelik çatısına kurulan toplam 384 adet güneş gücü paneli, binanın yıllık elektrik muhtaçlığının yüzde 40’ını karşılayacak ve kurumsal karbon salınımında 98,4 ton azaltım sağlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen