Cts. May 18th, 2024

“Sigortalı değerlerin poliçe bedeli, piyasa pahasındaki değişikliğe nazaran güncellenmeli”

Türkiye Sigorta Birliği, döviz kurlarındaki yükseliş ve öteki piyasa dinamiklerindeki hareketlilik nedeniyle, sigorta yaptırıldığı tarihe nazaran kıymetleri artan makine, teçhizat, ham unsur, konut ve işyerleri ile öbür mal varlıklarının sigorta bedellerinin, yeni piyasa kıymetini yansıtacak halde kesinlikle revize edilmesinin mağduriyetlerin önüne geçeceğini açıkladı.

Türkiye Sigorta Birliği’nden (TSB) yapılan duyuruda; sigorta mukavelesi yapılırken belirlenmesi gereken konulardan en öncelikli olanının ‘sigorta bedeli’ olduğu hatırlatıldı. Sigorta bedelinin ise sigortalanan değerin piyasa fiyatı olduğuna dikkat çekilen TSB açıklamasında şu tabirlere yer verildi:

“Sigorta bedelinin yanlışsız belirlenmesi, hasar oluştuğunda mağduriyet yaşanmaması için son derece kıymetlidir. Döviz kurlarında yaşanan süratli bedel artışı, bilhassa ticari işletmelerin varlıklarının sigorta bedellerinin düşük kalmasına neden olmaktadır. ‘Eksik Sigorta’ olarak isimlendirilen bu durumdan korunmak ve mağduriyet oluşmasını engellemek için sigortalılarımızın poliçelerinde güncellemeye gitmeleri gerektiğini vurgulamakta fayda görüyoruz. Sigortalılarımızın, bilhassa yabancı para ünitesine bağlı değerler için, sigorta bedelini kesinlikle kur farklarını dikkate alarak revize ettirmeleri büyük kıymet arz etmektedir.

Gerek ticari işletmelerin gerekse kişisel sigortalılarımızın hem mevcut sigorta devrindeki poliçelerinde güncelleme yapmaları hem de yenileme devrinde poliçeleri oluşturmaya başlarken piyasa kıymetindeki değişikliği sigorta bedeline tam yansıtmaları gerekmektedir.

Türkiye Sigorta Birliği olarak her vakit sigortalılarımızın yanında olmaya ve ülke iktisadı için katma bedel üretmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen