Pts. May 13th, 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki spor yatırımlarına sürat kesmeden devam ediyor. ‘Spor kenti Kocaeli’ sloganından yola çıkarak sporun her çeşidine takviye veren Büyükşehir, bu bağlamda Karamürsel ilçesine sentetik buz pisti inşa ediyor. Birebir vakitte Kocaeli’nin birinci ve tek sentetik buz pisti olma özelliğini taşıyacak tesis, Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun çabucak yanında Karamürselli gençlere hizmet verecek.

BUZ PİSTİNDE SONA DOĞRU

Kocaeli’de gençleri spor ve sanatın çeşitli kollarıyla buluşturan Büyükşehir yakın vakitte Karamürselli gençleri sentetik sentetik buz pateni ve skate park (kaykay pisti) sporuyla tanıştıracak. Buradaki çalışmaları yürüten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı grupları, sentetik buz pistinde dış bord sistemini tamamlarken, iç puzzle taban sistemi imalatı çalışmalarına da devam ediyor. Böylece Kocaeli’nin birinci sentetik buz pisti son formunu alırken, kaykay pistinin üretimi ise son basamağa geldi. Bu doğrultuda pistin üst betonu atıldıktan sonra grafiti çalışmasına başlanacak. Sentetik buz pisti ve skate parkın tamamlanmasıyla Karamürsel’de gençler, iklim kuralları gözetmeksizin paten sporunun keyfini doyasıya yaşayacak.

SENTETİK BUZ PİSTİ NEDİR?

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan sentetik buz pisti, 375 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Özel bir polimer gereçten imal edilen ve her türlü iklim şartlarında kullanılmak üzere tasarlanan sentetik buz pisti, güç maliyeti olmayan, düz beton ve gibisi yerlere kurulabilen sentetik buz pisti panelleri puzzle sistemi ile kuruluyor. Birbirine kenetlenme yoluyla montajı yapılan sistem üzerinde rastgele bir soğutma kümesine muhtaçlık duyulmuyor. Böylelikle sentetik buz pistinde paten yapmak için daha az gayret harcanıyor.

OYUN KÜMELERİ TAMAM

Bu ortada çalışmalar kapsamında tesisin etrafı çocuk oyun kümeleri ve macera parkuru üzere alanlar ile zenginleştirildi. Çocuk oyun kümesinin montajı yapılırken, yere de yere düşüldüğünde muhtemel ziyanı minimuma indirmek için esnek materyal serildi. Birebir formda macera parkurunun küme imalatı da tamamlandı. Tesisin çok yakın bir vakitte hizmete alınması planlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen