Çar. Eki 2nd, 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in organize sanayi bölgelerine itfaiye merkezleri kurulmasına yönelik projesinin birinci adımı Menderes İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçti. İTOB Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye İstasyonu’nun açılış merasiminde konuşan Lider Tunç Soyer, “Sanayimizi büyütmek için sanayicilerimizle birlik içinde çalışıyoruz. İtfaiye tesisimiz, İTOB başta olmak üzere Menderes’teki birçok yerleşimin afet ve yangın güvenliğini sağlayacak”dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in kent genelindeki organize sanayi bölgeleri (OSB) bünyesinde itfaiye merkezleri kurulmasına yönelik projesinin birinci adımı hayata geçti. Menderes’in İnhisarı Mahallesi’nde yer alan İTOB’ da İtfaiye İstasyonu açıldı. Açılış merasimine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Menderes Belediye Lideri Mustafa Kayalar, Torbalı Belediye Lideri Mithat Tekin, İTOB İdare Heyeti Lideri Onur Ramazan Acar, İZTO Meclis Lideri Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, itfaiye çalışanları ve davetliler katıldı.

Büyükşehir’den tam destek
Merasimde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İTOB idaresinin başarılı çalışmalarını yakından izlediğini belirterek, “İzmir endüstrisi, elbet ki kentimizin refahını büyüten temel dallardan biri. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal kapasitesi ve yetkileriyle İzmir endüstrisinin, sanayicilerinin ve bu tesislerde çalışan binlerce işçinin arkasındadır” dedi.

Menderes ormanlarına koruma
Organize sanayi bölgeleri ile yaptıkları protokol kapsamında hayata geçen tesisin ehemmiyetine değinen Soyer, şunları söyledi: “Sanayimizi büyütmek için sanayicilerimizle iştirak içinde çalışıyoruz. Bugün yaptığımız açılış, İzmir endüstrisine verdiğimiz ehemmiyetin en somut adımlarından biri. İzmir hudutları içerisinde yer alan beş organize sanayi bölgesi; İTOB, ALOSBİ, İZBAŞ, KOSBİ ve PANCAR ile yaptığımız protokollerin birincisi olan İTOB Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye İstasyonu’nun faaliyete geçmesi bu nedenle özel mana taşıyor. İzmir’in 2020-2024 Stratejik Planı’nda yer aldığı üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ortalama 6 dakikadan az olan yangına müdahale mühletini, beş dakikaya indirmek için itfaiye istasyonlarını yaygınlaştırıyor. Teknik donanıma ve nitelikli insan gücüne yatırım yapıyor. İTOB ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz bu projenin bölgeyi pek çok felakete karşı daha dirençli hale getireceğine inancımız tam. Buradaki itfaiye tesisimiz, İTOB başta olmak üzere Menderes’teki birçok yerleşimin afet ve yangın güvenliğini sağlayacak. İstasyonumuzun bulunduğu yer tıpkı vakitte Menderes’in ormanlarında çıkabilecek yangınlara müdahale için de kritik ehemmiyete sahip.”

Soyer’den itfaiyecilere kutlama mesajı
Konuşmasında itfaiye işçilerine de teşekkür eden Lider Soyer, “Bir binanın görünen yanı taşlarıdır. Onu ayakta tutan ise içindeki görünmeyen harçtır. İtfaiye işçilerimizin kentimizin harcı olduğunu çok uygun biliyorum. Bu buluşmamız vesilesiyle her birini tek tek kucaklıyor ve yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Bu istasyonlar çok önemli
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Öncelikle yangın çıkmasın lakin hayatın realitesi, maalesef oluyor. Değişik noktalarda bu cins istasyonların olması çok kıymetli. Doğrusu bugün burada duyduklarımdan ve gördüklerimden memnuniyetimi söz etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Artık daha da güçlüyüz
İTOB İdare Şurası Lideri Onur Ramazan Acar da yaptığı konuşmada OSB’lerin her geçen gün sanayi kesimine katkı sağladığını söz ederek, “OSB’ler, yeni kaynaklar yaratılmasına öncelik eden Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kalesidir. 2002 yılında İzmir Ticaret Odası ve 14 meslek komitesi talebi üzerine kooperatif olarak kurulan İTOB süratle marka olma yolunda ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. İTOB İtfaiye İstasyonu ile birlikte artık daha da güçlüyüz” dedi.

39 milyon 300 bin liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi ortasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçen İTOB Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye İstasyonu, 5 bin metrekarelik alanda inşa edildi. Büyükşehir Belediyesi, İTOB tarafından inşa edilen binanın iç donanımı için 300 bin lira harcadı. Yaklaşık 39 milyon liralık üç itfaiye aracı sanayi bölgesi içerisinde konumlandırıldı. İtfaiyecilik yüksekokulu ve meslek lisesi mezunu 80 işçi alımı yapıldı. Kelam konusu işçi organize sanayi sitelerinde istihdam edilecek. İtfaiye eri memur işçi alımları 2022’de de devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen