Pts. Eki 14th, 2024

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ve Teşebbüs Fabrikası, memleketler arası paydaşların girişimcilik ekosistemine iştiraklerine katkı sağlayacak yeni bir dayanak programını hayata geçirdi. “Yüksek Öğretimde İnovasyon Büyümesi ve Eğitimi” isimli HEIght Projesi, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından 2021 yılında birinci kere açılan Yükseköğretim Kurumları için İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Programı (EIT HEI Initiative – Innovation Capacity Building for Higher Education) kapsamında destekleniyor. 1,2 milyon Euro bütçeli proje, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ve İşletme Fakültesi’nin yer aldığı konsorsiyum tarafından yürütülüyor.

Özyeğin Üniversitesi’nin yenilikçi ve teşebbüsçü yaklaşımının bir yansıması olan HEIght Projesi, memleketler arası öğrencilerin girişimcilik farkındalıklarını ve kabiliyetlerini geliştirmelerine katkı sağlamak hedefiyle tasarlandı. Ekosistemdeki çeşitliliğe katkı sunması ve ekosisteme yeni yeteneklerin iştirakini teşvik etmesi hedeflenen projenin birinci fazına, Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki milletlerarası öğrenciler iştirak gösterirken, ikinci fazına İstanbul genelindeki üniversitelerden memleketler arası öğrencilerin dahil olması hedefleniyor.

Yirmiyi aşkın farklı ülke vatandaşı milletlerarası öğrencinin müracaatta bulunduğu programın birinci fazında yenilikçi hizmet, donanım, taşınabilir uygulama ve internet tabanlı iş geliştirme fikrine sahip öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerinin gelişimine yönelik sınıf içi ve dışı eğitim, uygulama ve mentorluk içeren 12 haftalık bir program yürütülüyor. Program faaliyetlerine paralel olarak gerçekleştirilen etkinliklerle de Türkiye’deki girişimcilik ekosistemindeki memleketler arası paydaşlara ve ekosisteme sağladıkları katkıya dikkat çekiliyor.

Bu doğrultuda Türkiye girişimcilik ekosistemine katkı veren, Paraşüt’ün kurucu ortağı ve CEO’su Sean X Yu, Core Strateji Partneri Jason Lau ve defaro.io teşebbüsünün kurucu ortağı Bahareh Vahidian’ın konuk olarak yer aldığı aktiflik serisi 8 -14 Kasım 2021 tarihleri ortasında kutlanan Küresel Girişimcilik Haftası kapsamında gerçekleştirildi. Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ve Teşebbüs Fabrikası tarafından düzenlenen etkinliklere 1.000’in üzerinde iştirakçi kayıt oldu ve aktiflikleri canlı yayınlar aracılığı ile takip etti.

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ve Teşebbüs Fabrikası, ulusal çapta TÜBİTAK ve İSTKA üzere kamu kurumlarının takviyesiyle hayata geçirdiği projelerin yanı sıra, memleketler arası takviyeli olarak yürüttüğü HEIght Projesi’nin ikinci faz çalışmalarını da hayata geçirecek. Bu çalışmalar Türkiye’den Özyeğin Üniversitesi’yle birlikte İngiltere, Kıbrıs ve Malta’dan üniversitelerin de paydaşlığıyla Ocak 2022’de başlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen