Cum. May 3rd, 2024

Şu ana kadar çok fazla iPhone 15 sızıntısı gördük. Ve şimdi yeni bir sızıntı, özellikle serinin tasarımını merak edenler için oldukça önemli ipuçları veriyor. Ortaya çıkan yeni görüntüler, iddiaya göre iPhone 15 serisini oluşturacak olan dört modelin maketlerini bir arada göstriyor.

Yeni görüntüler MacRumors’tan geliyor ve kılıf üreticileri tarafından sağlanan, güvenilir olduğu iddia edilen bilgilere dayanıyor. Maketler gerçekten çalışan telefonlar olmasalar da, iPhone 15 modellerinin nasıl görüneceğini ve nasıl bir hisse sahip olacağını görmemiz için yeterli.

MacRumors’un hemen aşağıdaki videosunda da görülebildiği üzere, telefonların çerçevelerinin kenarları, daha önce tahmin edildiği gibi daha yuvarlak bir görünüme sahip olsa da gerçekten büyük bir tasarım değişikliği söz konusu değil. MacRumors’dan Dan Barbera’nın söylediğine göre telefonlar, elde “daha az keskin, daha rahat” hissettiriyor.

Bu maket ünitelere ve daha önceki söylentilere göre sessize alma anahtarı bir düğme haline geliyor ve dört iPhone 15 modelinin tamamı en son AB direktiflerine uygun bir şekilde veri aktarımı ve şarj için USB-C’ye geçiş yapıyor.

Kameralara bakıldığında ise, üst düzey iPhone 15 Pro Max’in gerçekten bir periskop lense sahip olacağı, ancak bunun dışında kamera çıkıntılarında bir değişiklik olmayacağı görülüyor. Diğer kaynaklardan gelen bilgilere göre ise kamera çıkıntıları bu sefer tamamen yeniden tasarlanabilir.

MacRumors bu telefonları iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max olarak adlandırıyor. Yani isimlendirme konusunda bir sürpriz söz konusu değil.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen