Per. May 2nd, 2024

Samsung Electronics, World Benchmarking Alliance (WBA) tarafından gerçekleştirilen 2021 yılı Dijital İştirak Göstergesi Listesi’nde 150 şirket ortasında dördüncü sırada yer aldı.

World Benchmarking Alliance (WBA) tarafından gerçekleştirilen Dijital İştirak Göstergesi Listesi’nde 2020 yılında onuncu sırada yer alan Samsung, dijital sorumluluk konusunda gösterdiği dengeli ve çok taraflı gayretleriyle bu yıl dördüncü sıraya yükseldi. Samsung yapay zekâ (AI) etik unsurlarını ortaya koyduğu için dijital sorumluluk konusundaki eforlarıyla listede övgüye bedel görüldü. Teknoloji geliştirmede toplumsal ve etik sorumluluğu vurgulamaya kıymet veren Samsung, uygulamaya koymak üzere yapay zekâ alanında etik unsurlar belirledi.

Ürünlerini daha erişilebilir kılmak için çalışan Samsung, tüm kullanıcılar için kullanımı kolaylaştıran teknolojilerle eserlerini zenginleştiriyor. Samsung’un renk körlüğü (CVD) yaşayan kullanıcılar için renk ayarlamaları yapan, Samsung TV’lerdeki renk optimizasyonu sayesinde bu kullanıcılara daha düzgün bir izleme tecrübesi sunan SeeColors uygulaması WBA tarafından övgüye kıymet bulundu.

Samsung’un startup teşebbüs ekosistemini desteklemek için Kore’de geliştirdiği C-lab Outside programı, ortaya koyduğu toplumsal katkıyla öne çıkarken, şirketin dijital eğitime verdiği kararlı takviye de övgüye layık görüldü. Samsung, “Küresel Kurumsal Vatandaşlık” vizyonuyla, gençlerin eğitimine ve sürdürülebilir gelişimine katkı sunan bir büyümeye odaklanarak topluma katkı sağlayan faaliyetlerine gelecekte de devam edecek. Şirket tıpkı vakitte gelecekte teknoloji alanında iş fırsatları yaratmak emeliyle dünyanın her yerinde sürdürdüğü “Samsung İnovasyon Yerleşkesi (SIC)” Kurumsal Vatandaşlık Programı’nı da yürütmeye devam ediyor.

BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Gayelerine ulaşmada özel dalın sunacağı katkıyı yönlendirmek üzere 200’ün üzerinde global, bölgesel ve mahallî kuruluşun oluşturduğu bir ittifak olan WBA; şirketleri insan hakları, etraf ve dijital iştirak üzere yedi ana kategori üzerinden pahalandırıyor. WBA, şirketlerin teknolojiye erişimini uygunlaştırma, dijital marifetleri geliştirme, muteber kullanımı teşvik etme ve hem açık hem de etik açıdan gerçek inovasyonlara imza atma konusunda kaydettiği ilerlemeleri pahalandıran Dijital İştirak Göstergesi’ni birinci olarak geçen yıl gerçekleştirmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen