Per. May 2nd, 2024

Türkiye’de güç dönüşümünün öncü niyet kuruluşu SHURA Güç Dönüşümü Merkezi’nin yöneticiliğine Alkım Bağ Güllü getirildi.

ODTÜ Memleketler arası Bağlar kısmından mezun olduktan sonra, İngiltere’de Keele Üniversitesi’nde Memleketler arası İlişkiler/Enerji Siyaseti alanında yüksek lisans yapan Alkım Bağ Güllü, iş hayatına 2003’te başladı. Savunma sanayiinde ve British Council’da vazife alan Bağ, 2008’den bu yana yenilenebilir güç bölümünde. Polat Enerji’de sırasıyla Yenilenebilir Güç Projeleri Ünite Müdürü, Rüzgar Güç Projeleri Yöneticisi ve Strateji Yöneticisi olarak misyon yaptı. Toplam 700 MW şurası güce sahip rüzgar güç projesinin geliştirilmesi, yatırım tahlili, finansmanı ve inşasında etkin rol alan Alkım Bağ Güllü, yenilenebilir güç bölümü ve mevzuatı bahislerinde uzman.

SHURA Güç Dönüşümü Merkezi Yönlendirme Komitesi Lideri Selahattin Hakman, “Uzun yıllardır Türkiye yenilenebilir güç alanına değerli katkılarda bulunmuş olan Alkım Bağ Güllü’nün SHURA’ya katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu atama ile SHURA’nın temel kıymetlerinden biri olan, güç kesiminde bayan yöneticileri artırma yolunda da kıymetli bir adım atmış bulunuyoruz. Yeni yöneticimiz ile SHURA’nın güç dönüşümüne olan değerli katkıları daha da güçlenerek ve yayılarak sürecektir. Birlikte başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.”

Alkım Bağ Güllü ise “Türkiye’nin yenilikçi güç dönüşümü platformu SHURA’da olmak heyecan verici. SHURA, tarafsız ve data bazlı tahlilleriyle Türkiye’nin güç dönüşümüne ve karbonsuzlaşmasına değerli katkılar sağladı. İktisattan iklim krizine kadar pek çok mevzunun merkezinde yer alan yenilenebilir güç alanındaki çalışmalarımıza sürat kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen