Pts. Eki 14th, 2024

Bu yıl bünyesine TTI Outdoor’u ekleyerek ziyaretçilerine alternatif bir fuar tecrübesi kazandıracak olan Travel Turkey İzmir; sektörel yarar fırsatlarının yanı sırafuarın dört bir yanında düzenlenen aktiflikleri ile dünya turizm trendlerini fuarizmir’de bir ortaya getiriyor. Travel Turkey İzmir Turizm ve TTI Outdoor Fuarları, 2 Aralık 2021 Perşembe günü açılıyor.

Ulusal ve milletlerarası turizm aktörlerinin buluşup dünya çapında iş mutabakatlarının yapıldığı bir turizm borsasına dönüşecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, birbirinden farklı aktiflikleri ile 2-4 Aralık 2021 tarihleri ortasında konuklarını ağırlayacak. Dünya turizm trendlerini İzmir’de buluşturacak olan 15. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, birebir vakitte Türkiye’nin tarihi ve kültürel pahalarını de öne çıkarmaya devam ediyor. Yaz turizminin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi, kültürel ve doğal hoşlukların keşfedilmesini sağlayan fuar, ülkenin dört mevsim yaşayan bir turizm potansiyeline sahip olduğunun tüm dünyaya tanıtılmasını sağlıyor. Bu yıl birinci defa düzenlenecek TTI Outdoor – Kamp, Karavan, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise, 2-5 Aralık tarihleri ortasında macera sever ve tabiat tutkunu konuklarını ağırlayacak.

Onur konuğu vilayet: Edirne

Kültürel mirasları fuar çatısı altında buluşturarak dünya turizm trendlerinde kentlerin ön plana çıkmasına eşsiz bir katkı sunan Travel Turkey İzmir, bu yıl onur konuğu vilayet olarak Edirne’yi ağırlayacak. Anadolu ve Rumeli’yi birbirine bağlayan Meriç Köprüsü üzere her iki yakanın tarihi ve kültürel pahalarını içinde barındıran Edirne, tüm mirası ile 2-4 Aralık tarihleri ortasında onur konuğu vilayet olarak fuardaki yerini alacak. Edirne’nin turizmi, tarihi, kültürü ve gastronomisi; kente hizmet veren işletmelerden olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ticaret Borsası, Uzunköprü Ticaret Borsası, Uzunköprü Ticaret Odası, Uzunköprü Bal Üreticileri Birliği, oteller, seyahat acenteleri, turizm STK’ları, profesyonel çeşit rehberleri eşliğinde tanıtılacak. İştirak tertibini Edirne Belediyesi’nin üstlendiği 112 metrekarelik alanda kentin gastronomisini tanıtacak tava ciğeri, saray helvası olarak isimlendirilen deva-i misk, deva içeceği, bademezmesi, bademli kurabiye, Edirne, İpsala ve Uzunköprü Pirinci, dünyaca ünlü Edirne Peyniri, Edirne karo ustası ile workshop, aynalı süpürge üzere kültürel ve turizm varlıkları tanıtımları yapılacak.

İzmir’in turizm faaliyetleri tanıtılacak

Turizm trendlerinin tüm dünyada süratli bir değişime girmesi, Türkiye’de de sürdürülebilir turizmin ehemmiyetini açığa çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi öngörüsü ve kent paydaşları ile geliştirilen İzmir Turizm Stratejisi ve Aksiyon Planı, Şubat ayında düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nda tanıtılmıştı. “Uygarlıklara taraf veren pek çok kavram, niyet ve yaklaşımın İzmir’den dünyaya taşınması” fikrinden hareket eden turizm stratejisi, 15. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’na da yansıtılacak. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören İzmir Sokakları da, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin kendilerine has temalarıyla fuardaki yerini alacak.

İzmir sokakları sahnesi durmayacak

Kentin turizm faaliyetlerini öne çıkararak İzmir’in tarih, kültür ve gastronomi kıymetlerini ziyaretçilerle buluşturacak İzmir Sokakları kısmında ayrıyeten fuarizmir A hol içerisinde bir sahne yer alacak. İzmir Sokakları Sahnesi’nde 17 ilçe belediye sunumunun yanı sıra; “Visit İzmir”, “Cittaslow”, “İzmiras”, “İzmir Sinema Ofisi”, “Turuncu Çember”, “Başka Bir Tarım Mümkün”, “Terra Madre Anadolu İzmir 2022” üzere İzmir’in turizm faaliyetlerini destekleyen projeler tanıtılacak.

Turizme dair her şey fuarda

Farklı aktiflikleri ile ön plana çıkmaya hazırlanan fuar, alanında uzman isimlerin yer aldığı söyleşiler ile Türkiye ve dünya turizmine ışık tutacak. 2 Aralık Perşembe saat 11.00’da açılışın yapılacağı fuarizmir B fuar sokağı sahnesi, programına 14.00’da Liderler Oturumu ile devam edecek. 3 Aralık Cuma günü 10.30’da Arkeoloji Doruğu Lansmanı ile hareket kazanan B fuar sokağı sahnesi; tıpkı gün sırasıyla “Film Setinde Acentenin Ne İşi Var?”, “Sağlık Turizmi Siyasetleri, Cinsleri ve Seyahat Acentelerinin Rolü”, “Yeni Jenerasyon Dizi ve Sinemaların Turizme Etkisi”, “Gastronomi Turizminin Gelişimi, Nereden Nereye Gidiyor?” söyleşileri ile devam ediyor. 4 Aralık Cumartesi günü 11.45’te başlayan söyleşilerde ise, “Antalya’nın Yükselen Kültür ve Turizm Trendi: Patara”, “İzmir; Erken Tarihi ve Arkeolojisi”, “Influencer Marketing’in Turizm Destinasyonlarına ve Eserlerine Etkisi”, “Bisiklet Turizminin Turizm İktisadına Katkısı” üzere dala yönelik her detayın ele alındığı bahis başlıkları ile dinleyicilere ilgi cazip ve bilgilendirici değerli içerikler sunulacak.

Turizmin geleceği ttitech Stage’te konuşulacak

Fuar kapsamında turizmde dijital dönüşüm mevzuları da gündeme gelecek. B Hol’de düzenlenen söyleşileri takip eden izleyiciler, interaktif olarak gerçekleşecek oturumlarda bahse dair merak ettiklerini uzmanlara sorabilecek. Fuar mühletince aralıksız olarak devam edecek söyleşilerin mevzu başlıkları; “Geleceğin Acentesi Olmak”, “Küresel Trendler ve Türk Turizmi için Fırsatlar”, “Turizm Dalında Dijital Medyanın ve KVKK’nın Önemi”, “Yeni Kuşak Konuk Münasebetleri ve CRM Çözümleri”, “Dijitalleşen Konaklama Dalında Taşınabilir Uygulamaların Önemi”, “Doğrudan Rezervasyonun Değeri ve Stratejileri”, “Turizm Dalında Müşteri Deneyimi” olacak. Teknoloji sahnesinin bulunduğu alanda ayrıyeten Filipinler, Kıbrıs ve Uganda ülke sunumları gerçekleşecek.

Fuar sokaklarını renklendiren performanslar

Travel Turkey İzmir Fuarı, birbirinden renkli stantları ile konuklarını ağırlayacak. A ve B holleri ile fuaye alanında kurulacak stantlar, 2-4 Aralık tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri ortasında ziyaret edilebilecek. Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Standı ve Kitre Bebek Standı yer alacak. B Holde ise yıllardır fuarın ilgi çeken kısımlarından biri olan Klasik Arabalar Sergisi’nin yanı sıra sanal gerçeklik tecrübe alanında Artemis Tapınağı, Efes ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Fuar girişinde yer alan A Fuaye alanında kurulan performans sahnesinde, 3-4 Aralık tarihlerinde çeşitli dans şovları, klasik gösteriler ve halk oyunları fuar ziyaretçilerine renkli bir karşılama yapacak.

TTI Outdoor’la ‘Doğadaki yerini keşfet!’

Ziyaretçilerine dünya turizmindeki yenilikleri İzmir’de tanıtma fırsatı sunan Travel Turkey İzmir’in kısımlarından biri olan alternatif turizm alanı, artan ağır ilgiyle birlikte yeni bir fuarın oluşmasına taban hazırlamıştı. 15’inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile eş vakitli olarak birinci sefer düzenlenecek olan TTI Outdoor Fuarı, tabiatla iç içe olma isteğini hayat stili haline getiren tüm alternatif turizm tutkunlarının gereksinimlerine karşılık verecek. C Hol’de halka açık olarak düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor Ekipmanları Fuarı’nda Ege Bölgesi’nin tabiat ile uyumlu ömür biçimi sergilenirken, son vakitlerde ağır ilgi gören tabiata dönüş kavramı ele alınacak. Fuar, yakın vakitte global ölçekte oluşan açık alan turistik faaliyetleri trendinin hem hizmet hem de üretim kısmında büyük rol oynayan Türkiye’nin milletlerarası pazardaki farkındalığını da artıracak. Fuardan bir gün evvel yaklaşık 20 karavanın İzmir kent cinsiyle başlayacak olan TTI Outdoor, birinci gün fuar alanında oluşturulan karavan parkında Kamp Ateşi’nin yakılmasıyla coşkulu bir şölene mesken sahipliği yapacak.

Macera severler fuarda buluşuyor

5 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek olan TTI Outdoor Fuarı, birbirinden farklı aktiviteleri ile macera ve eğlenceyi birleştirecek. Ziyaretçiler, fuar mühletince 10.00-18.00 saatleri ortasında “Homeros Macera Parkı Aktiviteleri”, “Accell Bisiklet Aktiviteleri”, “Ödüllü Yarışmalar” ve alanında uzman spor danışmanları ile farklı spor kolları hakkında bilgi sahibi olabilecekleri “Decathlon” aktifliklerine katılabilecek. Fuar içinde kurulan “Hub Meetings” alanında ise “Kamp-Karavan Söyleşileri: Üreticiler Konuşuyor, Üreticiler Dinliyor”, “Bir Turizm Eseri ve Yatırımı Olarak Karavan ve Tiny House”, “Bisiklet”, “Pandemi Periyodunda Kamp Organizasyonları”, “Türkiye Amatör Yelken Sporu” üzere alanlarda söyleşiler gerçekleşecek. Fuar kapsamında ayrıyeten, Ressam Savaş Simitli Fotoğraf Standı sanatseverlerle buluşacak.

2-4 Aralık 2021 tarihleri ortasında profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir A ve B hollerinde düzenlenen 15. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, son gününde halka açık olarak gerçekleşiyor. TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise, 2-5 Aralık tarihlerinde halka açık ve fiyatsız olarak C holde düzenleniyor. Her iki fuar da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen