Çar. Eyl 18th, 2024

Ülkemizin kan gereksinimini hayırsever kan bağışçılarının takviyeleriyle karşılayan Kızılay, geliştirdiği Türk Kızılay Taşınabilir Kan Bağışı uygulamasıyla da IOS ve Android platformlarında vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Türk Kızılay Taşınabilir Kan Bağışı uygulamasında vatandaşlar, kan bağışları ile kazanacağı madalyalarına yönelik bilgileri öğrenebilirken, randevu oluşturabiliyor ve kan bağış noktalarını da görüp harita üzerinden istediği pozisyona erişebiliyor.

Teknolojiyi hizmet verdiği herkese kolaylık sağlamak ismine çalışmalarına yansıtan, teknolojik gelişmeleri takip edip geleceğini bu bahiste planlayan Kızılay, bağış, istekli ve kan bağışı üzere farklı kategorilerdeki taşınabilir uygulamalarıyla da vatandaşlara hizmet veriyor. Kan bağışçısı olan, kan bağışı yapmak isteyen yahut kan bağışına dair bilgi sahibi olmak isteyenlerin kullanabileceği Türk Kızılay Taşınabilir Kan Bağışı uygulaması da herkesin elinin altında bulunması gereken tek uygulama niteliği taşıyor.

Kazanılan Madalyalar Görülebiliyor

Kızılay’ın kendi bünyesindeki yazılım mühendisleriyle geliştirdiği, IOS ve Android işletim sistemlerine sahip telefon yahut tabletlere yüklenen Türk Kızılay Taşınabilir Kan Bağışı uygulamasıyla gereksinim duyulan süreçler tek yerden yapılabiliyor. SMS doğrulaması ile uygulamaya giriş yapan kullanıcılar, bağışçı profil bilgilerinin güncellemesini, bağlantı tercihleri seçimini ve profil fotoğrafı eklemeyi yapabiliyor. Kan bağışçıları, geçmiş kan bağışı bilgilerini denetim edebilirken, kazanılan madalyalara ait de gerekli toplam bağış sayısı bilgilerini “Ödül Kriterleri” kısmından görüntüleyebiliyor. Vatandaşların yapmış olduğu kan bağışlarıyla elde ettiği madalya kazanım ilerleme durumu grafiksel olarak görüntülenebilirken profil fotoğrafının olduğu alanda da bağışçının sahip olduğu madalya ikonu yer alıyor. Vatandaşlar, daha evvel kan bağışı yapılmasa bile yeni bağışçı kaydı yapabiliyor.

Randevu Almak Çok Kolay

Uygulama üzerinden vilayet, tarih ve grup tipi üzere filtrelemelerle kan bağış noktalarını listeleyebilen vatandaşlar, üye olmadan da kan bağış noktaları bilgilerine erişim sağlayarak, pozisyon bilgileriyle istedikleri kan bağış noktasına rahatça ulaşabiliyor. Türk Kızılay Taşınabilir Kan Bağışı uygulaması içerisindeki harita üzerinden de bulunulan pozisyona nazaran seçim yapılabiliyor.

Kan bağışı için uygunluk denetimlerinin yapılması sonrasında, kan bağış noktası, tarih ve saat seçimi ile randevu alabilen vatandaşlar, etkin randevuyu da iptal edip tekrar oluşturabiliyor. Randevu alındıktan sonra ise bağışçıya e-posta ve SMS ile bilgilendirme yapılıyor.

Ayrıca kan bağışına dair merak edilenlerin yer aldığı “Bilgi Bankası” kısmına de oturum açmadan erişim sağlanabiliyor. “Bize Ulaşın Formu”nun da yer aldığı uygulamada, Türk Kızılay Taşınabilir ve İstekli Ol uygulamalarına yönlendirme de bulunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen