Paz. May 5th, 2024


Akkuyu NGS Alanı, Açık Kapı Günü’ne Mesken Sahipliği Yapacak

Açık Kapı Günü’nün canlı olarak takip eden izleyiciler, Türkiye’nin birinci nükleer santral projesini yakından tanıyarak nükleer güç hakkında daha fazla bilgi edinebilecek. 

 Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) alanında her yıl yapılan Açık Kapı Günü aktifliği, bu yıl 25 Kasım’da düzenlenecek. Mersin bölgesi sakinleri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hem nükleer güç hem de ülkenin birinci nükleer santral projesi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan aktiflik sayesinde isteyen herkes nükleer güç, mühendislik ve Akkuyu NGS projesi mevzularında merak ettiklerini yetkililere sorabilecek. 

Soru yöneltmek isteyenler, 15 saniyeyi geçmeyen bir görüntü çekerek 21 Kasım’a kadar [email protected]. adresine gönderebilecek. Gönderilen bu sorulardan bir kısmı aktiflik sırasında AKKUYU NÜKLEER A.Ş’den bir yetkili tarafından cevaplanacak. Öteki sorular ise e-posta yoluyla yanıtlanacak. 

En âlâ soruların sahipleri, sürpriz mükafatların de sahibi olacak.

Akkuyu NGS alanında kurulacak bir stüdyoda gerçekleşecek aktiflik, AKKUYU NÜKLEER A.Ş’nin resmi YouTube kanalından Türkçe, Rusça ve İngilizce olarak canlı yayınlanacak. 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva’nın da izleyicilere hitap edeceği aktifliğin moderatörlüğünü ise ünlü bir Türk televizyon sunucusu üstlenecek. Yayın sırasında iştirakçiler, Akkuyu NGS projesinin son durumu, projenin 2023 yılındaki en değerli aktiflikleri ve yakın gelecekteki planları hakkında bilgi edinebilecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen