Cum. May 3rd, 2024

Tarihi final öncesinde Vakıfbank Başantrenörü Guidetti ile kaptanı Gabi ve Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş ile kaptanı Tijana Boskovic basın toplantısında soruları yanıtladı.

Bir kez daha finalde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Guidetti, “Dokuzuncu kez final oynayacağımızı burada öğrendim. Sporda geride kalanları saymanın bir anlamı yoktur. Ne olduğundan ziyade ne olacağına odaklanmak zorundayız. Finalde kalabalık bir seyircinin önünde harika bir takıma karşı oynayacağımız için heyecanlıyız. Burada Türk Finali’nin bir parçası olmak harika bir duygu. Türk kadınları ve Türk voleybolu şimdiden kupayı kazanmış durumda” dedi.

Son topa kadar savaşacaklarını dile getiren Gabi de “Bütün bir sezonun en büyük ve en önemli hedefi olan bu kupayı kazanmak için sahaya çıkacağız. Kaptan olarak ilk yılımda Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak olmak kendi adıma burayı özel kılıyor. İki Türk takımı olarak burada bulunmamız Türkiye liginin kalitesini göstermesi bakımından oldukça anlamlı. Sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Eczacıbaşı’nda ise Başantrenör Ferhat Akbaş, “Şampiyonlar Ligi Finali’nde mücadele edecek olmak yalnızca benim için değil kulüp olarak oldukça gurur ve heyecan verici. Süper final kulüp tarihi için de çok büyük önem taşıyor. Avrupa’da bu sezon iyi mücadele ettiğimizi ve kritik maçlar oynadığımızı düşünüyorum. Başantrenör olarak Eczacıbaşı’nda final tecrübesini yaşadığım için mutluyum” derken, Boskovic de şu ifadeleri kullandı:

“Kariyerimdeki ilk Şampiyonlar Ligi finali. Burada olduğum için mutlu ve heyecanlıyım. Sezon boyunca çok iyi mücadele ederek, büyük bir özveri ile buraya geldik. Burada olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Umarım sahada en güçlü performansımızı göstererek kulüp için yeni bir tarih yazarız.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen