Cum. May 3rd, 2024

Türkiye Sigorta, İTÜ Çekirdek Big Bang Start-up Challenge’ta InsurTech Programı’na takviye oldu. Merasime katılan Türkiye Sigorta Strateji, Dijital Dönüşüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen, sigorta dalındaki teknolojik gelişimin, global rekabet gücümüzün artışında da stratejik rol oynadığını vurguladı.

Türkiye Sigorta, üniversitelerin girişimcilik merkezleri ortasında dünyanın birinci 5’inde yer alan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin 2 Aralık’ta ‘Öncüler’ mottosuyla düzenlediği Big Bang Start-up Challenge’ta InsurTech Programı’nın altın paydaşlarından biri oldu. Bu yıl otomotiv ve mobilite, sürdürülebilirlik, teknolojik kentler ve insurtech alanlarında teşebbüslerin öne çıktığı Big Bang Start-up Challenge’ın 10. yılında girişimcilere toplamda 458 milyon TL’lik ödül, nakit ve yatırım takviyesi sağlandı.

Türkiye Sigorta’dan iki genç teşebbüse ödül

Big Bang Start-up Challenge ödül merasimine katılan Türkiye Sigorta Strateji, Dijital Dönüşüm ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen, projeye dair şu açıklamayı yaptı: “Hayatımızın her alanında olan sigorta kesiminin teknolojik gelişimi; insan güvenliğini, konforunu ve hayat kalitesini artırmak için büyük değer taşıyor. Bu yüzden; girişimcilerin sigorta dalıyla ilgili farkındalıklarını yükseltmek, teknolojilerine katkı sunmak, gereksinimlerine karşılık vermek ve dal olarak bir ortaya gelmek maksadıyla birebir programda buluşmalarını çok yararlı buluyorum. 2 yıl evvel iş birliğimizi başlattığımız İTÜ Çekirdek InsurTech Programı ile şimdiden çeşitli teşebbüslere takviye sunduk ve kesimdeki dönüşüme onları da kattık. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik olarak bu sene teşebbüslerden Swarmnect ve Beewell’e nakdi mükafatlar takdim ettik. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında ve global rekabetteki gücünü artırmasında en stratejik alanlardan biri olarak değerlendirdiğimiz teknoloji teşebbüslerine takviye sunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen