Pts. May 6th, 2024

Dijitalleşmenin sürat kazandığı bu devirde müşteri tecrübesi her geçen gün daha da ön plana çıkarken, FLO teknoloji yatırımları ile isminden sıkça kelam ettiriyor. Çok kanallı bir alışveriş platformu olarak müşterilerine temas ettiği her noktada en düzgün hizmeti vermeyi amaçlayan FLO yeni projesi ile alışveriş tecrübesini farklı bir boyuta taşıyor. FLO Dijital projesi ile artık mağaza ve e-ticaret kanalları bütünleşiyor, inovatif bir alışveriş tecrübesi doğuyor.

Müşterilerine daha yeterli bir alışveriş tecrübesi sunarken, tıpkı vakitte mağaza çalışanlarının işlerini daha kolay ve verimli bir biçimde yürütmeleri fikrinden yola çıkarak tasarlanan FLO Dijital ile alışverişte yesyeni bir devir başlıyor. FLO’nun iç yazılım takımı tarafından tasarlanıp geliştirilen FLO Dijital; tüm FLO, In Street ve Nine West mağazalarında kullanılan taşınabilir bir uygulama. Bu uygulama sayesinde FLO bünyesinde yer alan 600’ün üzerindeki mağaza ve yeniden FLO’nun bünyesinde hizmet veren e-ticaret kanallarının stokları satış danışmanlarının cebine sığıyor. Böylelikle alışveriş tecrübesi mağaza stoklarının hudutlarını aşıyor.

Klâsik perakendede satış kaybı ile sonuçlanan senaryolar FLO Dijital ile çıkara ve müşteri memnuniyetine dönüşüyor

Pilot uygulamalarının akabinde tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılan FLO Dijital ile mağaza çalışanları; müşterilerinin alışverişi sırasında mağazasının stoğunda o anda bulunmayan eserler için sanal sepet oluşturabiliyor. İstenilen renkte ve numaradaki ayakkabıların satışı sanal sepet üzerinden anlık olarak gerçekleştirilebiliyor. Üstelik mağaza çalışanları FLO Dijital üzerinden; öteki tüm mağazaların ve e-ticaret kanallarının stoklarına erişebildiği için müşteriler, mağaza ve e-ticaret depolarının metrekareleri ile sonlu kalmadan çok geniş bir eser yelpazesi ortasından istediği esere ulaşabiliyor. Satın alınan eser kargo ile en kısa müddette tüketiciye ulaştırılıyor. Böylelikle satış kaybı önleniyor, müşteriler ise istediği esere süratli bir halde sahip olabiliyor.

FLO Dijital satış sonrası süreçlerde de aktif rol oynuyor. Günümüzde iade ve değişim süreçlerinde yaşanan tecrübe, tüketicilerin bir sonraki alışveriş tercihlerinde belirleyici olduğu biliniyor. Tercih edilen eserin süratlice müşterinin konutuna kadar ulaştırılmasını sağlayan FLO Dijital ile iade ve arızalı eser inceleme süreçleri de pratik ve süratli bir formda yapılıyor. İncelenmesi için tüketiciler tarafından mağazalara getirilen eser FLO Dijital modüllerindeki yapay zeka dayanaklı işlevler çalıştırılarak iade kararı verilecekse müşteri mağazadan ayrılmadan yapılmasına imkan sağlıyor. Böylelikle FLO Dijital ile hem keyifli ve süratli bir halde alışveriş yapılırken, hem de iade ve değişim süreçlerine en süratli biçimde tahlil bulunuyor.

FLO Dijital uygulaması ile istenilen bir eserin renginin ya da numarasının bulunamama periyodu kapandı

FLO’nun omnichannel kaslarını güçlendirerek mağaza ve e-ticaret stoklarını tek bir orkestrasyon altında yönettiklerini belirten FLO Bilgi Teknolojileri ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Burak Aktaş şunları söyledi: “Perakende dalının dinamiklerini ve mağazaların dönüşen rolünü göz önünde bulundurarak online ve offline alışveriş kanalları ortasındaki duvarları kaldırmaya karar verdik. Bunu tüm mağaza çalışanlarımızın cebine sığdırdığımız FLO Dijital ismini verdiğimiz taşınabilir uygulamamız üzerinden hayata geçirdik. Klâsik perakende de bir tüketicinin seçenekleri gittiği mağazanın metrekaresi ile sonluydu. Bu sonlardan kaynaklı olarak mağaza stoklarında müşteri istediği eserin uygun vücudunu, numarasını, rengini bulamadığında satış kaybı yaşanırdı. Bu perakende bölümü için kanayan bir yara idi. Lakin biz FLO Dijital uygulamamız sayesinde bu kaybı önledik. Hatta mağazalarımızın cirolarını 10’a kadar üst çeken değerli sonuçlar elde ettik. Artık satış temsilcilerimiz FLO Dijital üzerinden oluşturduğu sanal sepet ile tüm mağazalarımızın ve e-ticaret depolarımızın stoklarından yararlanarak satışı gerçekleştirebiliyor ve eserler müşterimizin adresine kargolanıyor. Instore ordering dediğimiz bu sistemle satış kaybını önlediğimiz üzere müşterimize de istediği eserin satışını anlık olarak gerçekleştirip müşteri memnuniyetini üstlere çekiyoruz. Ayrıyeten poşet taşımayı sevmeyen, ya da alışveriş sonrası sinemaya, kafeye gidecek olan müşterilerimiz ellerinde poşetlerle günlerine devam etmek istediklerinde mağazadan satın alıp kargo ile gönderim imkanı kıymetli bir tercih sebebi oluyor.”

FLO Dijital ile teknolojinin sunduğu fırsatlardan etraflı bir biçimde yararlandıklarının altını çizen Aktaş: “Çalışma arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştırmayı amaçlayarak ve müşteri tecrübesini önceleyerek hayata geçirdiğimiz projemizi Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm lokasyonlarımıza yaydık. Kesimimizde bir prensip daha imza attığımız bu projemiz hem çalışanlarımız hem de deneyimleyen müşterilerimiz tarafından beğeniyle karşılanıyor. FLO olarak dalımızda yeni bir sayfa açacak inovatif bir uygulamayı daha hayata geçirmiş olmaktan gurur duyuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen