Paz. Eyl 29th, 2024

İstanbul Bilgi Üniversitesi, yurt içi ve yurt dışından milletlerarası alanda tanınmış 50 sanatkarın farklı disiplinlerde ürettiği yapıtları “Öteki Hikâyeler” isimli stant ile sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Göç ve mültecilik kavramlarına dikkat çekmek emeliyle BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen stant Koridoor Contemporary Arka Programs, ArtHereIstanbul, Sanat Seninle Derneği, Göç Araştırmaları Derneği, Hayata Dayanak Derneği, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Denizhan Özer’in küratörlüğünde düzenlenen stant, 16 Aralık 2021 – 7 Şubat 2022 tarihleri ortasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Güç Müzesi’nde göç ve mültecilik kavramını sanat üzerinden tartışmaya açıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 16 Aralık 2021 – 7 Şubat 2022 tarihleri ortasında, farklı disiplinlerden milletlerarası alanda tanınmış 50 sanatkarın yapıtlarının sergileneceği “Öteki Hikâyeler” isimli standa konut sahipliği yapıyor. BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Koridoor Contemporary Arka Programs, ArtHereIstanbul, Sanat Seninle Derneği, Göç Araştırmaları Derneği, Hayata Takviye Derneği, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi, Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ve BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsüişbirliğiyle hayata geçirilen stant, 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 16:30’da gerçekleştirilecek merasimle açılacak. Stant bir aydan uzun müddet boyunca İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Yerleşkesi Güç Müzesi’nde tüm sanatseverlere açık olacak.

50 farklı sanatkarın gözünden ötekilere dair hikâyeler

Günümüz dünyasında savaşların, etraf felaketlerinin, salgın hastalıkların, ekonomik krizlerin her alanda yarattığı tesir ve değişim insanları diğer ülkelere göç etmeye zorluyor. Zorunluluğun yarattığı bir durum olarak yaşadığı bölgeler ya da sonların ötesine hareket eden insanların yaşadıkları büyük aksilikler, zahmetler barındırsa da; her türlü zorluğa rağmen yerini, yurdunu terk eden beşerler için bu hareket hayata olan bağlılık ve hoş bir gelecek hayalinin kararı olarak görülebilir. “Öteki Hikâyeler” standı, göç ve göçmen olgusuna dair hudut içi ve hudut ötesi farklı boyutları gündeme getirerek ötekilerin kıssalarını sanatkarların gözünden anlatıyor.

BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ismine tertibini Dr. Öğr. Üyesi Gülay Uğur Göksel’in, küratörlüğünü Denizhan Özer’in üstlendiği stantta sanatkarların fotoğraf, heykel, fotoğraf, enstalasyon, baskı fotoğraf, desen, görüntü arka, performans üzere farklı disiplinlerde ürettikleri yapıtları sergilenecek. Sanatkarların yapıtlarının, akademisyenler ve aktiflik paydaşlarının yazılarının bir ortaya getirileceği bir stant kitabı hazırlanacak.

Sergide Abel Korinsky, Adnan Jetto, Adviye Bal, Ahmet Umur Deniz, Ali Omar, Ali Raşit Karakılıç, Bahadır İşler, Baran Kamiloğlu, Berkan Baycan, Can Memişoğulları, Carol Turner, Corrine Silva, Deniz Pireci, Dilek Toluyağ, Elena Bellantoni, Ercan Ayçiçek, Fehim Güler, Fevzi Karakoç, Gizem Enuysal, Heather Brown, Hiba Aizouq, Iliko Zautashvili, Işıl Gönen, Jack Beattie, Jacque Crenn, Lale Duruiz, Levent Pınarcı, Mahmut Celayir, Martin Wohlwend, Mehdi Farzane, Morteza Khosravi, Mustafa Albayrak, Ömer Serkan Bakır, Özge Günaydın, Özkan Gencer, Paul Dunker Duyvis, Resul Aytemür, Rifaae Ahmad, Saghar Daeiri, Sema Özevin, Serina Tara, Stephan Twist, Tahir Ün, Tolga Boztoprak, Tuğrul Selçuk, Ufuk Uyanık, Yeşim Yıldız Kalaycıoğlu, Yıldız Doyran, Zahit Büyükişleyen ve Zeynep Yazıcı’nın yapıtları yer alacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen